NEMA POVEZNICE / 'Napad u Zvorniku neće odgoditi posjet pape Franje Sarajevu'

Image
Foto: AP

Glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. Ivo Tomašević izrazio je nadu da se u slučaju napada u Zvorniku radi o izoliranom slučaju te najavio da će Crkva neometano nastaviti raditi sve kako bi posjet bio onakav kakav je i zamišljen

29.4.2015.
16:38
AP
VOYO logo

Glavni tajnik Biskupske konferencije BiH mons. IvoTomašević ocijenio je za mostarski "Dnevni list" od srijede da prekjučerašnji teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku neće odgoditi skori posjet pape Franje u Sarajevo.

"Žao nam je zbog ovog što se dogodilo. Naše je učiniti sve u smislu organizacije. Ne vidim poveznicu između ovog događaja i Papina posjeta", rekao je Tomašević. Izrazio je nadu da se u slučaju napada u Zvorniku radi o izoliranom slučaju te najavio da će Crkva neometano nastaviti raditi sve kako bi posjet bio onakav kakav je i zamišljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prigoda za izgradnju mira, zauzimanje svih segmenata društva i Crkve i svih nas, naravno svakoga na svojoj razini, na izgradnji društvo u kojem će svaki čovjek biti siguran, poštovan i da idemo putem mira koji je utemeljen na pravdi", naglasio je Tomašević, zaključivši kako se putem mira koji će biti na pravednim temeljima, uz poštivanje jednakopravnosti, može izgrađivati društvo.

Šef vatikanske sigurnosne službe DomenicoGianni je, govoreći o skoroj posjeti pape Franje Sarajevu, nedavno ocijenio nakon susreta s predstavnicima Katoličke Crkve i vlasti u BiH da postoje određene prijetnje Islamske države, ne precizirajući na što se točno misli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH su nakon tog sastanka u papinskoj nuncijaturi u Sarajevu šefa vatikanskog izaslanstva zaduženog za sigurnost, predstavnika Katoličke Crkve u BiH, te sigurnosnih službi istaknuli da ne postoji prijetnja papa Franji ili Svetoj Stolici.

"Domenico Gianni rekao je da ne postoji nikakva prijetnja papi Franji ili Svetoj Stolici, osim određenih saznanja o prijetnji iz ISIL-a", naveli su iz KTA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo