incident u zagrebu / Napadač na aktivistkinju ipak priveden na razgovor

Image
Foto: Građanska akcija

Napadač na aktivistkinju 'Građanske akcije' ipak je priveden na razgovor u policiju. Nije poznato je li uhićen.

10.12.2013.
14:56
Građanska akcija
VOYO logo

Policija je potvrdila kako su priveli na razgovor muškarca zbog fizičkog napada na aktivistkinju Građanske akcije u ponedjeljak navečer ispred hotela Sheraton.

Kako piše 24 sata, nije poznato je li napadač uhićen.

Podsjetimo, aktivistkinju Građanske akcije napao je zasad nepoznati HDZ-ovac u ponedjeljak ispred zagrebačkog Sheratona.

Naime, HDZ je u Sheratonu organizirao skup u povodu obljetnice smrti Franje Tuđmana.

Ispred su se okupili pripadnici i aktivisti Građanske akcije koji su mirno prosvjedovali. Razvukli su 10-metarski transparent s natpisom Detuđimanizacija.

Djevojka, koja nije članica Akcije, nego volonterka, snimala je skup. Jedanom od HDZ-ovaca se to očito nije svidjelo te je prvotno povikao 'Ku**a me snima', a zatim i nasrnuo na 33-godišnjakinju.

Image
Foto: Građanska akcija
Image
Foto: Građanska akcija

"Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao iščupati kameru. Kako je nisam ispuštala počeo ju je traljati o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko sati. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i display na kameri", prepričala je ozlijeđena djevojka za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napada, završila je u Klinici za traumatologiju gdje su joj dijagnosticirane kontuzija ruke, lakše ozljede glave, a zguljena joj je koža na zgobovima ruke. Građanska akcija je na svojim Facebook stranicama jutros objavila kako je 33-godišnjakinja puštena iz bolnice.

"Utvrđeni su joj brojni podlijevi po tijelu, nagnječena i lakši potres mozga", priopćili su i objavili fotografije sinoćnjeg skupa na kojima se nalazi i navodni napadač.

"Ja jednostavno ne mogu vjerovati da živim u svijetu u kojem muškarci tuku žene. Ne mogu vjerovati da osoba 50 kilograma teža od mene, može tako brutalno nasrnuti na ženu i ozljediti je. I to sve u javnosti. Ne mogu doći k sebi, u potpunom sam šoku", izjavila je napadnuta djevojka za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo