MAFIJAŠKI OBRAČUNI / Nasilje u Meksiku: 19 mrtvih u 24 sata

Image

Najviše ubojstava, njih 11, dogodilo se u Juarezu, gradu blizu američke države Teksas. Među ubijenima je i profesor sociologije kojem su nepoznati počinitelji ispalili šest hitaca u glavu.

31.5.2009.
8:12
VOYO logo

CIUDAD JUAREZ - Najmanje je 19 osoba ubijeno u Meksiku od petka do subote navečer, a najviše ubojstava, njih čak 11, dogodilo se u Juarezu, gradu blizu američke države Teksas.

Među ubijenima je i 44-godišnji Manuel Arroyo Galvan, profesor sociologije na sveučilištu, kojem su nepoznati počinitelji ispalili šest hitaca u glavu. Arroyo je bio aktivan član nevladinih udruga i pisao je knjigu o socijalnoj mobilizaciji, navele su njegove kolege koje su sa studentima prosvjedovale pred sjedištem tužiteljstva protiv nasilja u Juarezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među deset drugih ubojstava počinjenih u Juarezu od petka jedna je žrtva policajac, a troje su mladi ljudi ubijeni hicima iz vatrenog oružja.

Zbog čestih mafijaških obračuna i ubojstava na ulicama Juareza taj su grad mediji, ali i njegovi stanovnici prozvali gradom rata. U 2008. godini u Juarezu počinjeno 1.650 od 5.300 ubojstava u Meksiku, a većina ih je bila povezanih s aktivnostima kartela droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike