tragedija u osijeku / Nasilni unuk nasmrt izbo vlastitog djeda

Image
Foto: PIXSELL

U nedjelju navečer unuk je napao i ubio svog 81-godišnjeg djeda, koji je prije nekoliko dana prijavio mladića policiji da mu prijeti smrću. Snage reda su tek evidentirale poziv i posjetili obiteljsku kuću u kojoj su živjeli. Pitanje koje se sada najčešće postavlja jest je li se tragedija mogla spriječiti.

20.2.2012.
16:21
PIXSELL
VOYO logo

Dvadesetpetogodišnjak iz Osijeka u nedjelju je oko 18.30 sati hladnim oružjem nekoliko puta ubo 81-godišnjeg djeda, koji je od rana umro na mjestu napada. Ubojica je mirno dočekao policiju na mjestu zločina. Ubojstvo se dogodilo u obiteljskoj kući u kojoj su još stanovale baka i mladićeva majka.

Načelnik Prve osječke policijske postaje Mario Horvat rekao je kako je policija u toj obitelji intervenirala nekoliko puta. Zadnji put 26. siječnja, a 25-godišnjak je tada, zbog nasilja u obitelji, priveden prekršajnoj sutkinji koja mu je izrekla desetodnevno zadržavanje, nakon čega je pušten iz zatvora.

Dodao je kako je osumnjičeni 25-godišnjak nekoliko puta kazneno prijavljen, dva puta zbog sumnje da je u toj kući izazvao požar te još nekoliko puta zbog remećenja reda i mira, zloporabe droga i nasilničkog ponašanja prema majci, djedu i baki.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Horvat je rekao da jučer ubijeni 81-godišnjak nije tražio policijsku zaštitu te kako ne može reći je li osumnjičeni 25-godišnjak psihički bolesna osoba. Dodao je kako je policija 2010. godine dva puta na zamolbu osječkoga Kliničkoga bolničkog centra dovodila osumnjičenika u tu ustanovu na odjel psihijatrije.

Glasnogovornica osječko-baranjske Policijske uprave Ivana Delaš rekla je na konferenciji za novinare kako osumnjičeniku slijedi kaznena prijava za ubojstvo, tijekom dana će biti priveden  nadzorniku, a nakon toga i u osječko Županijsko državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo