NEMA MIRA U POJASU GAZE / Nastavljeni sukobi između Izraela i palestinskih militanata

Image
Foto: AP

Izraelska vojska u subotu ujutro je izvela više od 20 zračnih napada na područje Gaze, a palestinski militanti su, drugoga dana nasilja nastavljenog nakon neuspjelog nastojanja da se 72-satno primirje produlji, na Izrael ispalili nekoliko raketa, prenose agencije.

9.8.2014.
10:21
AP
VOYO logo

GAZA - Izraelska vojska u subotu ujutro je izvela više od 20 zračnih napada na područje Gaze, a palestinski militanti su, drugoga dana nasilja nastavljenog nakon neuspjelog nastojanja da se 72-satno primirje produlji, na Izrael ispalili nekoliko raketa, prenose agencije.

Izraelska vojska priopćila je da je od ponoći napadnuto više od dvadeset lokacija u priobalnoj enklavi kojom vladaju Hamasovi islamisti, ne navevši precizno o kojim je ciljevima riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinski dužnosnici i očevici tvrde da su zračni napadi trajali cijelu noć te da su u njima uništene dvije džamije i tri kuće. Palestinski militanti na izraelske su napade odgovorili raketiranjem gradova na jugu Izraela, pri čemu nije bilo štete ni ozlijeđenih, rekla je izraelska vojna glasnogovornica, prenosi agencija Reuters.

Nasilje se nastavlja i na okupiranoj Zapadnoj obali, palestinskom teritoriju što ga pod vlašću drži pokret Fatah predsjednika MahmudaAbasa. Ondje je u sukobu s izraelskim vojnicima u Hebronu smrtno stradao 43-godišnji Palestinac, izvijestili su liječnički izvori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski vojni izvori prenose i da su u prosvjedima koji su se u petak održavali blizu židovskog naselja pokraj Ramalaha njihovi vojnici ubili 20-godišnjeg Palestinca.

Egipatski posrednici nisu uspjeli postići vidljiv napredak u nastojanju da se 72-satno primirje, koje je okončano u petak produlji, no u subotu se očekuje nastavak njihova angažmana na ponovnom prekidu vatre između Izraelaca i militanata u Gazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primirje ostvareno uz pomoć egipatskih posrednika koje je isteklo u petak pokazalo je da se sukobljene strane i dalje ne uspijevaju dogovoriti u pogledu uvjeta njegove obnove, okrivljujući se međusobno uz objašnjenja da ga "ona druga strana" ne želi produljiti.

Izraelci su optužili pripadnike Hamasa da su četiri sata prije isteka dogovora o prekidu vatre na izraelski teritoriji ispalili više raketa. U petak su, tvrdi izraelska strana, militanti s područja Gaze na njihov teritorij ispalili 57 raketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izraelskom je pak raketiranju Gaze u petak je smrtno stradalo pet Palestinaca, među kojima i desetogodišnji dječak koji se igrao blizu džamije u gradu Gazi.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo