UPOZORENJE IZ STRASBOURGA / 'Ne poduzimajte diskriminatorne korake prema gay zajednici'

Image
Foto: RTL

'Članstvo u EU ne jamči automatsko poboljšanje ljudskih prava, kao što smo vidjeli već u više ranijih slučajeva', rekao je povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava Nils Muižnieks na marginama konferencije u Beogradu.

8.11.2013.
20:43
RTL
VOYO logo

BEOGRAD - Vijeće Europe upozorilo je u petak Hrvatsku da ne poduzima nikakve korake koji bi se mogli smatrati diskriminatornima prema 'gay' zajednici, nakon što je Sabor donio odluku o raspisivanju referenduma na kojem će se građani odlučiti jesu li za to da se brak Ustavom definira kao životna zajednica muškarca i žene, javila je Reuters TV.

"Članstvo u EU ne jamči automatsko poboljšanje ljudskih prava, kao što smo vidjeli već u više ranijih slučajeva", rekao je za tu televiziju povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava Nils Muižnieks na marginama konferencije u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europski sud za ljudska prava daje vrlo širok manevarski prostor zemljama članicama glede istospolnih brakova i partnera. Ne postoji jedinstveni standard širom Europe s tim u svezi", rekao je.

"Bio sam ohrabren nedavnim izjavama Pape koje pokazuju uključiviji pristup LGBT osobama i nadam se da hrvatske vlasti neće poduzeti nikakve korake koji bi bili ili bili shvaćeni kao diskriminatorni prema LGBT aktivistima, kao što se nadam da će i druge zemlje u regiji krenuti naprijed po tom pitanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reuters podsjeća da je odluka o referendumu u Hrvatskoj došla nakon što je srbijanska vlada u rujnu odlučila zabraniti Gay Pride, treću godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo