Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PREMIJER O LINIĆEVOJ NAJAVI

'Ne rasprodajemo nacionalne resurse'

'Trgovačka društva u pravilu nisu nikakvi nacionalni resursi nego društva dioničara koja na tržištu pokušavaju zaraditi što je moguće više', rekao je Milanović.

M. B./Hina/ 9.4.2013. u 16:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

MOSTAR - Predsjednik vlade ZoranMilanović izjavio je u utorak u Mostaru kako nema rasprodaje nacionalnih resursa.

"Trgovačka društva u pravilu nisu nikakvi nacionalni resursi nego društva dioničara koja na tržištu pokušavaju zaraditi što je moguće više", kazao je Milanović upitan o raspisivanju natječaja za privatizaciju Poštanske banke i Croatia osiguranja što je najavio ministar financija SlavkoLinić.

Također je najavio i kako će Podravka postati moderno društvo dioničara. "Podravka će sve manje postojati kao državna firma, ako je to ikada i bila, a postaje jedno moderno društvo dioničara koje dominira dijelovima europskog tržišta, s državom ili bez države.

I u Ini država ima 45 postio dionica, podsjetio je Milanović dodavši kako vlada s jedne strane štiti nacionalni interes, a s druge strane se bore oko profita kompanije kao dioničar kako bi nam ostalo što je moguće više. "To nije sukob interesa, ali se radi o svojevrsnom unutarnjem animozitetu. S jedne strane ste administrator i upravljač, a s druge strane ste dioničar. INA je dioničko društvo i u dioničarstvu nema nacionalnih interesa", rekao je Milanović dodavši kako je ono što je u interesu kompanije i u njihovom interesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Trebamo držati monpol u temeljnim resursima voda, šuma, koncesije, obala, a ostalo sve je tržište na kojemu postoje vrlo strogi mehanizmi EU, poručio je.

Upitan o sjednici saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, na kojoj nije bilo HDZ-ovih zastupnika, na kojoj je donešena odluka da se SDP kazni tromjesečnim gubitkom prava na redovito financiranje zbog kašnjenja u objavi izvješća o utrošku proračunskog novca, Milanović je uzvratio kako je bilo i očekivano da na sjednicu ne dođe nitko iz HDZ-a.

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

Rekao je i kako ustezanje sredstava SDP-u nije kazna. "Plediram da to ne nazivate kaznom, nego administrativnom mjerom. Jer kazna je kada netko presuđuje u rasponu nekih mogućnosti. Ovdje se naprosto radi da se zbog zakašnjenja od dva sata ili dva dana da ste sankcionanirani administrativnom mjerom oko koje nema rasprave i razgovora", poručio je.

Mi gubimo četvrtinu godišnjeg iznosa od kojega živimo, kojega smo dobili voljom birača na izborima, rekao je dodavši da to nije kazna nego administrativna blokada koja je protuustavna. "Ali i protuustavnu je morate provoditi. Po tome se mi razlikujemo od HDZ-a i koliko god mi je krivo zbog ovoga, ovo nam je naprosto još jedan od niza problema koji se tiča nas osobno. Ali kada se već dogodio možda je i dobro da se čisto vidi kakav tko ima odnos prema zakonu", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Naglasio je i kako mu nije drago što im se "dogodio previd" te kako bi bio sretniji da se to nije dogodilo.

"Ali zakon je zakon. Politika je strast, emocija i odgovornost, ali kada je zakon u pitanju, onda je to ratio koji je lišen svake vrste strasti. To je to i morate ga provesti", kazao je premijer dodavši i kako on osobno o Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe misli sve najbolje.

"Mislim da ćemo se za svoja stečena prava na izborima boriti pravnim sredstvima. Dakle na upravom sudu i na kraju vjerojatno Ustavnom sudu. Vjerojatno će ne kraju pravda i Ustav pobijediti, ali dok se to ne dogodi, ja ne mogu niti mi je ikada palo na pamet uopće predložiti svojim kolegama iz SDP-a da glasuju drukčije", ustvrdio je Milanović.

M. B./Hina/ 9.4.2013. u 16:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
konačno na slobodi

Potvrđeno za RTL.hr. Vjekoslav Prebeg otpušten s bolničkog liječenja. Provjerili smo i u kakvom je stanju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba