ne vjeruje anketama / 'Ne zanima me što je ORaH pretekao SDP, pobijedit ćemo i jedne i druge'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan o najnovijim rezultatima istraživanja rejtinga političkih stranaka, Karamarko je rekao da anketama ne vjeruje jer su bile namještene, umanjuju rejting HDZ-a i obeshrabruju njihove članove i birače.

26.9.2014.
14:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko rekao je danas kako ga ne zanima što je po najnovijim rezultatima istraživanja političkih stranaka ORaH pretekao SDP, jer će HDZ pobijediti i jedne i druge.

"Ne zanima me što je ORaH pretekao SDP, ionako ćemo pobijediti i jedne i druge", rekao je Karamarko novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji s Hrastom - pokretom za uspješnu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o najnovijim rezultatima istraživanja rejtinga političkih stranaka, Karamarko je rekao da anketama ne vjeruje jer su bile namještene, umanjuju rejting HDZ-a i obeshrabruju njihove članove i birače. Smatra da na rezultate istraživanja njegovoj stranci i koaliciji treba dodati još oko osam posto glasova.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Karamarko, Ladislav Ilčić

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević RužaTomašić izjavila je da previše ne vjeruje anketama previše te da će birači biti njihova najbolja anketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najnovijem Crobarometru IPSOS Pulsa HDZ ima podršku 25,7 posto ispitanika, ORaH je druga najpopularnija stranka u Hrvatskoj s podrškom 17,9 posto birača, dok SDP ima 17,3 posto podrške.

Na pitanje tko trenutno upravlja hrvatskim gospodarstvom, predsjednik HDZ-a odgovorio je da su oni koji sada "imaju ruke 'na kormilu' digli ruke s njega pa u avionu nema pilota".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na podnošenje godišnjeg izvješća premijera ZoranaMilanovića u Hrvatskome saboru, Karamarko je rekao da je "Milanović u njemu izrazio ono što bi on htio, što bi volio i kako bi to bilo dobio jednoga dana, ali taj dan neće doći dok su oni na vlasti".

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Karamarko, Ladislav Ilčić

Ocijenivši da je izvješće puno iluzija i daleko od stvarnosti, Karamarko je rekao da je sadašnja vlada loše sastavljena, a vladajuća koalicija potrošila je dvije godine na političke čistke HDZ-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je i na, kako je rekao, "čudnu ulogu predsjednika Republike IveJosipovića koji nije ništa poduzeo da se to promijeni. Istaknuo je da je Josipović suodgovoran za funkcioniranje državnoga sustava i ocijenio da "Josipović ne radi dobro svoj posao", dodavši da "Josipović u predizbornoj kampanji ide okolo od ultraljevičarskih do crkvenih priredaba".

Na novinarsko pitanje kako komentira "nesnalaženje Vlade oko sudjelovanja Hrvatske u koalicijskim snagama protiv ISIL-a", odgovorio je da Hrvatska, kao članica NATO-a, ima i svoje obveze. Smatra da, ako smo došli u situaciju da realiziramo nešto od tih obveza, onda Vlada treba javnosti objasniti zašto je to tako istaknuvši da Vlada loše komunicira s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo