NIŠTA OD ARBITRAŽE / 'Nećemo popustiti, Mrsić želi odmazdu!'

Image
Foto: PIXSELL

Vilim Ribić i njemu prikolnjeni sindikati u srijedu su na konferenciji za novinare istaknuli da ministar rada Mirando Mrsić pribjegava ucjenama i odmazdi. Ponovili su da ne pristaju na Vladin prijedlog izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora kojim bi se trebali odreći božićnice za ovu i sljedeću te regresa za iduću godinu.

18.7.2012.
14:29
PIXSELL
VOYO logo

Vilim Ribić i predstavnici sindikata koji su mu se pridružili u odbijanju potpisivanja Temeljnog kolektivnog ugovora optužili su Vladu i ministra rada Miranda Mrsića za pokušaj odmazde, ucjene i pritiske.

Jasno su dali do znanja kako ne namjeravaju potpisati izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora, prema kojem se, između ostalog, trebali odreći božićnice za ovu i sljedeću godinu te regresa za iduću godinu.

Također su naglasili kako će inzistirati na referendumu među svojim članstvom, koje će se izjasniti žele li se odreći onoga što Vlada predlaže.

Branimir Mihalinec dodao je kako smatra da nema pravnih temelja za arbitražu te zaključio kako Vlada doslovno traži odmazdu.

"Sjećate se, odmazda je kada su Nijemci zbog jednog ubijenog Nijemca ubili 100 seljana. To je odmazda i to ova to Vlada želi učiniti, a zaboravlja da s takvim metodama zastrašivanja uvijek izgubi onaj koji je s njima krenuo", kazao je Mihalinec.

Predsjednik Matice sindikata Vilim Ribić je poručio kako odmazde, prijetnje i ucjene neće proći.

"Arbitražu će sindikati još razmotriti, ali će je na kraju vjerojatno odbiti", izjavio je Ribić te prozvao i Milanovića i Josipovića, koji, kaže šute, a trebali su se oglasiti.

"Spremni smo predstavnicima sindikata, koji nisu potpisali Izmjene i dopune Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, prepustiti da imenuju sindikalne članove arbitraže kako bismo na taj način pomogli u rješavanju problema.

Mislimo da bi bilo dobro da umjesto pravnika neutralni predsjednik arbitraže bude ugledni ekonomski stručnjak, jer su ekonomska pitanja ključni dio problema. Možda bi mogla biti i tri neutralna stručnjaka - dva ekonomista i jedan pravnik, čime bi se postigla veća stručnost i kvaliteta arbitražne odluke", stoji u priopćenju četiri sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo