braniteljski okrugli stol / 'Nećete više gaziti naše dostojanstvo, u ovom smo zajedno do kraja'

Potporu braniteljskim zahtjevima došli su dati HDZ-ovac Josip Đakić, admiral Davor Domazet Lošo i nogometaš Joe Šimunić. Predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko poslali su svoje izaslanike na okrugli stol.

28.10.2014.
12:31
VOYO logo

Branitelji su danas održali okrugli stol na koji su pozvali predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leku, premijera Zorana Milanovića i potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić. Međutim, ni jedan od tri predsjednika nije došao. Leko i Josipović su poslali svoje izaslanike i zbog toga su im prisutni ironično zapljeskali.

Potporu braniteljskim zahtjevima došli su dati HDZ-ovac Josip Đakić, admiral Davor Domazet Lošo i nogometaš Joe Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo razumijevanja za najteže stradalnike i ratne vojne invalide. Zato smo tu. Nitko od trojice predsjednika nije našao shodnim da se očituje i dođe danas i pita zašto smo ovdje. Preminula je jedna osoba", rekao je predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški.

Naglasili su kako traže donošenje novog ustavnog zakona da "nijedna vlast ne bi mogla više dirati braniteljska prava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo ovdje zbog mirovina i prava, nego zbog odnosa prema braniteljima. Tražimo da nam se vrati dostojanstvo", istaknuo je Glogoški.

Hrvatski branitelji su s današnjeg okruglog stola još jednom poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je smjena ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenica Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poruka je jasna i jasno je kome je upućena", rekao je predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

"Pozivamo sve hrvatske branitelje da ne dižu ruke na sebe, a za svaku bolesti ruku za hrvatskog branitelja smatrat ćemo odgovorne one koji nemaju razumijevanja za hrvatske branitelje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sinoć se branitelj Damir Čakinić polio i zapalio benzinom. Unatoč teškim ozljedama, nalazi se izvan životne opasnosti.

Inače, okruglom stolu su nazočili izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić, a u ime predsjednika Sabora predstojnica njegovog Ureda Đurđica Pralas. Oni su kratko rekli da će predsjednika Ivu Josipovića i predsjednika Sabora Josipa Leku izvijestiti o porukama i zahtjevima upućenih s okruglog stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glogoški je još jednom izrazio žaljenje što predsjednik Josipović, Leko i premijer Zoran Milanović "s obzirom na tako veliko razumijevanje za hrvatske branitelje koje su izrazili i u upućenim dopisima" nisu danas došli u Ured branitelja u Savsku 66.

Najavio je da će se branitelji u četvrtak uputiti pješice prema Saboru i odazvati se pozivu predsjednika Leke za sastankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glogoški je još jednom ponovio da braniteljima nisu u prvom planu materijalna primanja i prava, već da više nikada neće dozvoliti omalovažavanje onih koji su stvarali hrvatsku državu. "Nećete više gaziti naše dostojanstvo, i u ovom ćemo biti zajedno do kraja", poručio je Glogoški.

Zahvalio je svim braniteljima, Zagrepčanima, Hrvatima iz dijaspore i svima koji svojim donacijama i podrškom pomažu da funkcioniraju u šatoru ispred Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo