izbrisan iz evidencije / Nedaleko od Vrgorca policija uhitila 'nepostojećeg' čovjeka

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku

3.3.2015.
15:22
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji "ne postoji", jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a nakadno se nigdje nije prijavio.

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i osobnu iskaznicu, koja više nije važeća.

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je 'ostao' bez prebivališta i važeće osobne iskaznice, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao - ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo