HRVATSKI VOJNICI STIGLI KUĆI / 'Nekome smo pomutili zle planove, ali ostali smo žive glave'

Oko jedan sat u noći vojnici 9. hrvatskog kontigenta u misiji UNDOF-a na Golanskoj visoravni stigli su u Zračnu luku Zagreb, u prostorije vojarne.

30.11.2012.
9:47
VOYO logo

Hrvatski vojnici koji su jučer napadnuti u glavnom gradu Sirije, sinoć su oko 1 sat u noći sletjeli u Zagreb.

Podsjetimo, u blizini zrakoplovne luke u Damasku, u četvrtak oko 15 sati po lokalnom vremenu napadnuta je kolona vozila s pripadnicima hrvatskog i austrijskog kontingenta u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda UNDOF na Golanskoj visoravni.

Tom prilikom ranjena su četiri pripadnika austrijskih Oružanih snaga, koji su izvan životne opasnosti. Nitko od hrvatskih vojnika nije ranjen, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Zapovjednik kontingenta bojnik Davor-JosipBabić izjavio je da među vojnicima nije bilo panike te da su svi reagirali smireno.

"Sigurno da se nismo ugodno osjećali", rekao je Babić.

Desetnik GoranLedinski napominje da su svojom reakcijom potvrdili kako su pripreme koje su prošli prije odlaska u misiju bile dobre.

"Nismo ni gledali tko puca niti otkud se puca, vidjeli smo da je došlo do okršaja i samo smo proletjeli kroz njega. Je li sudbina ili što, našli smo se u tom trenutku neplanski tamo. Nekome smo pomutili zle planove, oni nama, ali eto hvala Bogu, živa glava",  izjavio je natporučnik Zdravko Milošević te dodao kako su njihove austrijske kolege izvan životne opasnosti. "Dečki su ok, drže se!".

Skupnik AlenPintar, koji ima i iskustvo iz operacije NATO-a u Afganistanu, kazao je da situacija nije bila ugodna, "no mi smo vojnici, to nam je posao i za to se obučavamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo