a najavili najhladniju zimu / Nemoguće je predvidjeti vrijeme? Rekordno topao ožujak!

Temperature izmjerene u ožujku ove godine u nekoliko su hrvatskih gradova za pet stupnjeva veće od prosjeka temperatura izmjerenih u trećem mjesecu posljednjih pedeset godina. Te su vrijednosti iznenadile i meteorologe. U Dubrovniku uživaju u moru i suncu, a u Zagrebu u ugodnim šetnjama i ispijanju kave na osunčanim terasama.

1.4.2014.
19:15
VOYO logo

Proljetne šetnje Stradunom prošlog mjeseca redovito je mijenjalo izležavanje na plaži, čak i kupanje. Prosjek temperature za ovogodišnji ožujak za pet je stupnjeva veći od svih izmjerenih prosjeka za taj mjesec u zadnjih pola stoljeća.

U Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku prosjek temperature za ovogodišnji ožujak veći je za pet stupnjeva od prosjeka za isti mjesec u zadnjih pedeset godina. U Splitu je taj prosjek porastao za tri stupnja.

Na prepunim terasama u Zagrebu, već je osunčano rame do ramena. Uživa se u šetnji, ljubavi na klupicama, pisanju ljubavnih poruka ili čitanju.

I meteorolozi su iznenađeni razvojem situacije, ali brojke neumoljivo govore svoje.

"Ovaj ožujak pripada jednom ekstremnom slučaju. To odstupanje temperature je zaista ekstremno i javlja se možda jednom u pedesetak godina", pojasnio je načelnik Sektora DHMZ-a Krešo Pandžić.

Veljača nas je, napominju meteorolozi, poštedjela prave zime. Mnogi su je tada očekivali u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se sjećate ,govorilo se da nas čeka najhladnija zima otkad postoje mjerenja, ali dogodilo se upravo suprotno", naglasio je Pandžić.

Prvi je dan travnja i sigurno priželjkuju svi da vrijeme bude barem slično onome u kakvom smo uživali proteklog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo