DALEKO JE SAMOA / Neovisnost Kosova priznali faksom!

Image

Premijer daleke Samoe u Prištinu je odaslao faks kojim je priznao neovisnost Kosova. Time se broj država koji priznaju Kosovo povećao na 47. Njima bi se uskoro mogla pridružiti i Crna Gora.

16.9.2008.
20:08
VOYO logo

APIA, Samoa - Malena pacifička država koja ima tek nešto više stanovnika od Splita, u ponedjeljak je postala 47. zemlja koja je priznala neovisnost Kosova. "U Ministarstvo vanjskih poslova Kosova oko 19.30 sati stigao je faks kojim je država Samoa službeno priznala Republiku Kosovo", priopćili su u tom ministarstvu.

U faks poruci koju je odaslao samoanski premijer Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi stoji da se Samoanci nadaju kako će "neovisnost Kosova naići na širu podršku, što će pomoći okončanju konflikta iz '90-ih godina koji je razorio Zapadni Balkan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nema informacija jesu li iz Beograda reagirali kakvom diplomatskom notom. Tamošnjim se čelnicima jamačno više po glavi mota prijedlog rezolucije vladajućih parlamentaraca u Crnoj Gori "o neophodnosti ubrzanja procesa integriranja u europske i euroatlantske strukture". U jednoj od njezinih točaka zahtijeva se i priznanje neovisnosti Kosova, a o svemu slijedi rasprava 3. listopada.

Crnogorski oporbenjaci tvrde da nije nužno da Skupština o tome raspravlja, s obzirom da je odluka o priznanju neke države prema ustavu u rukama vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo