Clinton započela kampanju / 'Nešto ne valja ako menadžeri plaćaju manje poreza od vozača kamiona!'

Clinton je u svom prvom nastupu u kampanji u Monticellu napala sadašnji porezni sustav prema kojemu menadžeri velikih tvrtki plaćaju manji porez od radnika

15.4.2015.
7:13
VOYO logo

Članica Demokratske stranke HillaryClinton, koja je u nedjelju objavila svoju predsjedničku kandidaturu, u utorak je u Iowi održala prvi okrugli stol s manjom skupinom studenata i edukatora na Kirkwood Community College s namjerom da "započne razgovor" s Amerikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton je u svom prvom nastupu u kampanji u Monticellu napala sadašnji porezni sustav prema kojemu menadžeri velikih tvrtki plaćaju manji porez od radnika.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

"Nešto nije u redu kada menadžeri plaćaju manje poreza od medicinskih sestara i vozača kamiona", izjavila je Clinton koja je i u Monticellu izrazila zabrinutost jer pojedini izvršni direktori imaju i 300 puta veće prihode od prosječnog radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clinton je također izrazila suosjećanje sa studentima zbog visokih troškova obrazovanja.

"Ljudi se muče. Želim se boriti za ljude kako se ne bi samo borili za opstanak, nego krenuli naprijed i tamo ostali", kazala je Clinton koja je za strategiju u predizbornoj kampanji izabrala nastupe pred manjim brojem slušatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

U svom predizbornom programu Clinton je naglasila kako će se zalagati za jačanje obitelji, rast gospodarstva, popravljanje sigurnosti i rješavanje političke nefunkcionalnosti u Washingtonu.

Clinton je Iowu stigla cestovnim putem nakon 16 sati vožnje iz svog doma u Chappaqui u saveznoj državi New York, a tijekom putovanja uspjela je ostati izvan dohvata javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu Clinton planira još jedan skup u Iowi, ovoga puta s malim privatnim poduzetnicima.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo