MILIJUNI BEZ STRUJE / Nezapamćena oluja u SAD-u

Najmanje pet osoba je poginulo, a tri milijuna kućanstava ostalo je bez struje u rijetko snažnoj listopadskoj snježnoj oluji na sjeveroistoku SAD-a.

31.10.2011.
8:32
VOYO logo

Najmanje pet osoba je poginulo u snažnoj oluji koja je zadesila sjeveroistok SAD-a.

Najviše napadalog snijega, 80 centimetara, izmjereno je u mjestu Jeffreyju u New Hampshireu, po podacima nacionalne meteorološke službe. Samo 45 kilometara sjeveroistočno od New Yorka napadalo je 48 centimetara snijega.

Težak i mokar snijeg oštetio je električne vodove od Zapadne Virginije do Mainea. Bez struje je oko tri milijuna kućanstava.

Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode. Guverner Connecticuta Dannel Malloy izjavio je da ovoliko ljudi nije ostalo bez struje u povijesti te države. U New Jerseyju bez struje je ostao i guverner Chris Christie u svojoj kući.

Maine, New Jersey i Massachusetts objavili su kako očekuju da će do potpunog povratka opskrbe električnom energijom proći nekoliko dana, a u Connecticutu bi to moglo potrajati cijeli tjedan.

Znatno je poremećen cestovni, željeznički i zračni promet u tom dijelu Sjedinjenih Država. Oluja, koja je počela u subotu, oslabila je donekle u nedjelju popodne po mjesnom vremenu iznad sjevernih država Nove Engleske.

Lokalni mediji javljaju da je 48 putnika bilo blokirano 13 sati u Amtrakovom vlaku za Boston nakon odrona kamenja na prugu. U subotu je 126 putnika zračne kompanije JetBlue provelo sedam sati u zrakoplovu blokiranom na pisti zračne luke Bradley u Hartfordu u Connecticutu.

Živote je dosad izgubilo devet osoba. Šest u prometnim nesrećama izravno povezanima s olujom, a tri u ostalim nesretnim slučajevima.

Države New York, New Jersey, Connecticut i Massachusetts proglasile su izvanredno stanje od vremenske nepogode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo