ALI NOVA RADNA MJESTA U HZZ-u / Nezaposleni će se na burzu javljati jednom tjedno

Image

Osim što će se nezaposleni morati prijavljivati jednom tjedno na burzu, trebat će i donositi dokumentaciju o svim poslanim molbama za posao.

3.10.2012.
11:08
VOYO logo

Svi nezaposleni s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) uskoro bi se mogli umjesto jednom mjesečno na burzu javljati jednom tjedno, piše Poslovni dnevnik.

Ravnateljica Zavoda, Ankica Paun-Jarallah kazala je kako će doći vrijeme kada će HZZ, kao i u nekim drugim zemljama, tražiti od nezaposlenih ne samo tjedno javljanje, nego i dokumentaciju o svim poslanim molbama za posao.

"I sada postoji obveza vođenja dnevnika traženja posla i kontaktiranja svojeg savjetnika, ali mi zasad ne tražimo dokaze o nekoliko poslanih molbi tjedno", kaže za Poslovni dnevnik Paun-Jarallah.

A takva 'aktivna politika traženja posla' se ne traži, jer na Zavodu nema dovoljno kadra koji bi taj posao odradio.

U Europi je prosjek da na 150 nezaposlenih dolazi po jedan savjetnik. U nas na jednog savjetnika dolazi čak 700 nezaposlenih. Cilj je, neslužbeno doznajemo, da uskoro dostignemo prosjek od tristotinjak nezaposlenih na jednog savjetnika, što znači da će HZZ uskoro postati atraktivan poslodavac koji će zaposliti više stotina novih kadrova. U Europi s bujanjem krize i rastom broja nezaposlenih, tvrdi naš izvor blizak HZZ-u, povećavaju se proračunska sredstva za nacionalne zavode za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo