predsjednik posjetio Olimpijce / 'Nije istina što mediji pišu, uvjeti u Sočiju su isti kao u Londonu'

Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik Ivo Josipović je posjetio Olimpijsko selo u kojem su smješteni Edi Dadić, Vedrana Malec, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim te Morena Makar i rekao kako je zadovoljan uvjetima u kojima sportaši žive te da su drastično dugačiji od onoga kako mediji pišu.

8.2.2014.
15:30
Patrik Macek/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je danas u Olimpijskom selu hrvatske sportaše i članove naše Misije koji su smještenu u Mountain Olympic Villageu koji se nalazi na planini Rosa Hutor na kojoj se održavaju natjecanja u alpskom i nordijskom skijanju.

 "Bio sam i na Olimpijskim igrama u Londonu i vidim da su uvjeti smještaja, prehrane i stanovanja gotovo isti i da naši, ali i ostali sportaši, ovdje imaju sve što im treba. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti s našim timom ovdje. Vrlo su zadovoljni i smještajem i općim uvjetima i drago mi je da to odudara, ali drastično odudara, od medijskih napisa", kazao je predsjednik Josipović kojeg je u našoj Misiji od sportaša dočekao samo nordijac Edi Dadić, jer je druga nordijka Vedrana Malec u to doba imala nastup, a alpinci Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, kao i snowborderica Morena Makar termine za trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što očekuje od nastupa naših sportaša, predsjednik Josipović je odgovorio da su oni veliki sportaši već i po tome što su izborili nastup na Olimpijskim igrama, te da očekuje da svaki od njih dade najviše što u datom trenutku može.

U pratnji predsjednika Josipovića bio je i hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Igor Pokaz te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razgledavanja Olimpijskog sela kroz koje ga je proveo šef hrvatske misije Damir Šegota, predsjednik se s gondolom spustio do hotela u Krasnajoj Poljani gdje su čelnici HOO-a priredili ručak za predsjednika i njegovu suprugu.

Ručku s predsjednikom priključila se i naša predstavnica u snowboardu Morena Makar te njezin trener Pavel Pisarović koji su netom završili s treningom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ručka Josipović i Mateša su u 13 po hrvatskom vremenu zrakoplovom krenuli prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo