mate mišo bolestan / 'Nikad mi nije ponuđen nikakav novac, Barišića ne poznajem'

Nakon što se prije dva tjedna nisu pojavili na ročištu, estradne zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson danas su trebali svjedočiti na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u. Dok se Thompson pojavio, Mate Mišo je ponovno javio kako je bolestan.

2.4.2013.
8:13
VOYO logo

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas se nastavilo suđenje bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu te HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija.

Na klupi za svjedoke trebale su se naći glazbene zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson koje je, nakon što se 18. ožujka nisu odazvali pozivu obrane, na iduću raspravu pozvao sud. Thompson se pojavio, no Mate Mišo je ponovno javio da je bolestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad mi nije ponuđen nikakav novac, niti sam uzeo 515.000 eura. Barišića ne poznajem", kazao je Thompson.

Priznao je kako je zbog ovog suđenja i sumnji da je plaćen iz HDZ-ovog 'crnog fonda' doživio mnogo neugodnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U carinskoj upravi bio sam jednom 2007. godine na nagovor fratra Slavena Milanovića Litre. Potpisivao sam CD i davao karte za maksimirski koncert. Kako mi je turneja bila u jeku, često su me zvali na susrete, druženja, vrtiće, škole pa sam tako išao i do carine. Čini mi se da smo se i slikali", kazao je. 

Potvrdio je da je nešto kasnije kupio zemljište na Remetama, ali da su novac za to uložila njegova dva partnera iz Njemačke. O tome su, tvrdi, potpisali i ugovor, no Porezna ga uprava nije priznala pa su mu 'razrezali' 1,3 milijuna kuna poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalba mi je odbijena, morao sam naći novac i platiti porez, a sada čekam sud", posvjedočio je pjevač ističući da je Poreznu upravu tužio Upravnom sudu.

Pjevaču je utvrđen nesrazmjer između prihoda i rashoda, i to milijun i 200 tisuća kuna. Stoga, umjesto mača, Marko Perković Thompson konačno se primio novčanika i Poreznoj upravi ipak uplatio milijunski dug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih trebali bi svjedočiti i bivši HDZ-ov ministar i saborski zastupnik Marko Širac te bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo