spomenik u new yorku / Nikolić o Tesli: I Srbin i Amerikanac ili ni Srbin ni Amerikanac

Image
Foto: BigPictures/PIXSELL

Prema riječima predsjednika Srbije, Teslin doprinos čovječanstvu poprima mitske razmjere - ukrotio je vodopade, izvršio Biblijski zadatak da bude svjetla u mraku i darovao nam inovacije bez kojih danas ne možemo zamisliti život.

24.9.2013.
8:07
BigPictures/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u ponedjeljak je na Long Islandu otkrio spomenik velikom izumitelju Nikoli Tesli. Tom prigodom Nikolić je Poručio kako je Tesla bio čovjek budućnosti te da o njemu ne možemo govoriti drugačije nego o 'našem suvremeniku i suvremeniku generacija koje tek dolaze', prenosi RTS.

Prema riječima predsjednika Srbije, Teslin doprinos čovječanstvu poprima mitske razmjere - ukrotio je vodopade, izvršio biblijski zadatak da bude svjetla u mraku i darovao nam inovacije bez kojih danas ne možemo zamisliti život.

Nekoliko puta naglašavao je kako je Tesla srpbijanskog podrijeta.

"Rođen kao Srbin, umro kao Amerikanac, Tesla je postao još jedan povijesni čvor koji povezuje sudbine i prijateljstvo naših država i naroda. I Srbin i Amerikanac ili ni Srbin ni Amerikanac, već građanin svijeta. Teslinog svijeta, osvijetljenog svijeta ravnopravnih, kakav još nismo stvorili, a to mu dugujemo", poručio je Nikolić.

Image
Foto: RTS
Image
Foto: RTS
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo