NOVE PROVOKACIJE / Nikoliću smeta što Hrvatska slavi Oluju

Hrvatska slavi Oluju, umjesto da zbog nje tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice. Riječi su to srpskog predsjednika Tomislava Nikolića koje ne nude nadu u skoro poboljšanje odnosa Hrvatske i Srbije. Otkako je Nikolić došao na vlast politička komunikacija dvije zemlje svela se na medijsko prepucavanje.

30.12.2012.
18:59
VOYO logo

Srpski predsjednik Tomislav Nikoć još jedanput se požalio na hrvatski i bosanski politički vrh. Kaže, ONI ne žele suradnju sa Srbijom, a izgovor je uvijek  - Tomislav Nikolić.

Potom je otkrio i navodne prave razloge: Hrvatska ima tužbu za genocid, Hrvatska ima otvoren put ka Europskoj uniji, samo bi joj još to falilo da počne da pregovara sa Srbijom o imovini Srba, o neisplaćenim penzijama, o otetim stanovima. O Oluji zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje kao što tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga bilo lakše da nije bilo te Srebrenice.

Priznaje, među Srbima je bilo zločinaca, ali su i Srbi bili žrtve nekih drugih naroda. No, ne tako davno hrvatski i srpski odnosi bili su puno bolji. Boris Tadić odao je počast žrtvama te se ispričao u Vukovaru. Istom onom kojeg je Nikolić u intervju njemačkim medijima proglasio sprskim gradom. Zbog toga, ali i njegove četničke zakletve - Josipović nije došao na njegovu inauguraciju.

No, pravo zahladnjenje odnosa stiglo je nakon oslobađajuće presude generalma Markaču i Gotovini koju srpski politički vrh nije prihvatio.

Vuk Jeremić, Predsjednik Opće skupštine UN-a jučer potvrdio kako je za travanj zakazao javnu raspravu u UN-u o učincima haškog suda pa je do tada teško očekivati bolje odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo