Milanović o susretu s Glogoškim / 'Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo, a nesporazum ćemo valjda izgladiti'

Na obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" u petak u Okučanima, premijer Milanović je nakon komemoracije došao do izaslanstva branitelja te se s njima pozdravio i zadržao u razgovoru desetak minuta

1.5.2015.
16:01
VOYO logo

VARAŽDIN - Premijer ZoranMilanović rekao je u petak u Varaždinu da nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo niti im je išta htio uzeti, a da će, ako je došlo do nesporazuma, taj nesporazum "valjda izgladiti".

Komentirajući novinarima svoj današnji kratki susret s ĐuromGlogoškim i braniteljima u Okučanima, Milanović je rekao kako je to bio spontani susret i razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nikom ne nabijam krivnju ili odgovornost, u ovim odnosima bilo je i malo pretjerivanja. Svi kažu: 'Ja sam za razgovor', ali s figom u džepu. Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo, niti išta uzeti. Ako je došlo do nesporazuma, valjda ćemo ga izgladiti. Mi smo u tri i pol godine zaista čuvali proračun za branitelje i za mrvicu ga povećali, tako ćemo i dalje", kazao je Milanović dodavši da će razgovor s braniteljima, kada se dogodi, biti bez kamera.

Na obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" u petak u Okučanima, premijer Milanović je nakon komemoracije došao do izaslanstva branitelja te se s njima pozdravio i zadržao u razgovoru desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom su prilikom branitelji iznijeli neke od primjedbi na odnos države prema njima, upozorili da su im ukinuta neka od braniteljskih prava i kao primjer naveli ukidanja prava na njegovatelja. Milanoviću su zamjerili da u vezi s tim ništa nije učinio, te mu predložili da ih pozove na razgovor na kojem će mu iznijeti svoje zahtjeve i primjedbe.

Premijer je pritom kazao kako braniteljima nisu smanjivana materijalna prava istaknuvši da je Ministarstvo branitelja jedino ministarstvo kojem proračun nije smanjivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je u Varaždinu nazočio tamošnjoj proslavi Praznika rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo