PREVRUĆI KRUMPIR / Nitko ne želi u Polančecovu fotelju?

Image

Polančecovi vrući krumpiri, a neki bi rekli i dobro začinjena juha, očito su previše za mnoštvo viđenijih ekonomista u Hrvatskoj. Još uvijek se ne zna tko će naslijediti ministra gospodarstva.

30.10.2009.
16:50
VOYO logo

ZAGREB - Odmah nakon ostavke ministra gospodarstva Damira Polančeca, počele su špekulacije o njegovom mogućem nasljedniku, no nikakvih službenih informacija zasad nema.

Sudeći prema Vladinoj odluci da umjesto Polančeca u Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju uđe njegova dosadašnja pomoćnica Tamara Obradović Mazal, čini se da će ona odrađivati ministarske poslove do popunjavanja ispražnjenog stolca, a neki govore da bi ona mogla biti imenovana i novom ministricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, prvi izbor Jadranke Kosor bio je aktualni direktor tvrtke Munja Ivan Miloloža, no on je premijerkinu ponudu navodno odbio. Isto je navodno učinio i nekadašnji pomoćnik ministra financija Damir Kuštrak, koji je na toj funkciji u HSLS-ovoj kvoti radio još za mandata Mate Crkvenca.

U javnosti se spominjao i ekonomist Željko Lovrinčević, no Kosor za njegove usluge navodno nije zainteresirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana prije Polančecova odlaska, kada je objavljeno da SDP-ovac Ljubo Jurčić ulazi u Nadzorni odbor Podravke, odmah se zavaljala priča da je to samo njegov korak prema ulasku u Vladu, no Jurčić je takvu opciju izravno odbacio.

Krumpiri koje je Polančec iza sebe ostavio očito su uistinu vreli, ali vremena za razmišljanje sve je manje, tako da ćemo u idućim danima, ako ne i satima, jamačno doznati tko će se uhvatiti ukoštac s teškim stanjem hrvatskog gospodarskog resora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo