SABORSKE REAKCIJE / Nitko nije iznenađen ostavkom

Oporbenjaci u Saboru kažu da im je žao što neće raspravljati u parlamentu o potpredsjedniku Vlade, ali im njegova ostavka nije neočekivana. Na istom je tragu i SDSS-ovac Pupovac.

30.10.2009.
13:50
VOYO logo

ZAGREB - Vijest o ostavci potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zastupnici u Saboru nije dočekana s pretjeranom dozom iznenađenja.

SDP-ovka Milanka Opačić kaže da je očekivala da Polančec prihvati svoju političku odgovornost za stanje u Podravci i brodogradilištima, ali i za velik dio stanja hrvatskog gospodarstva općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je da je ostavka stigla tek nakon pritisaka ovdje u parlamentu. Naravno da očekujemo da će institucije poput Uskoka i Državnog odvjetništva odraditi svoj posao i vrlo brzo građanima reći tko je kriv za stanje u Podravci i u brodogradilištima", izjavila je Opačić.

Otišao je i sad ne možemo o njemu raspravljati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin kolega iz HNS-a Goran Beus Richemberg također misli da je Polančec otišao zbog pritiska javnosti, ali i "svih informacija koje su se pokazale točnima u zadnje vrijeme, da je on znao za mnoge probleme i za mnoge afere, od kojih se zapravo pokušao sačuvati".

Richemberg je Vladu optužio da Polančecovim odlaskom zapravo sprečava Sabor da raspravlja o njemu i problemima koji se vežu uz njega. "Dakle, o njemu se očito neće raspravljati u Saboru i čini mi se da je to ključna stvar koja je vodila Vladu u pritiscima prema potpredsjedniku Vlade da se do daljnjega smanji pritisak javnosti na sve ove afere, a prije svega na aferu Podravka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac: Vlada se treba nastaviti oslobađati od ovakve politike

Član vladajuće koalicije SDSS-ovac Milorad Pupovac smatra da je dobro što je Polančec podnio ostavku, prvenstveno zbog toga što je to dobro za Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dobro je za politiku Vlade u području sređivanja i stabiliziranja pravnog i gospodarskog sistema, a vjerujem da je to dobro i za samog potpredsjednika Polančeca", misli Pupovac i dodaje kako bi Vlada trebala nastaviti s "oslobađanjem od politike koja ima natruhe političkog ortakluka u sferi privrede i u sferi vođenja javnih poduzeća".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo