'Ne odgovara činjenicama' / Njemačka niječe da je Sindičića natjerala na svjedočenje

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Najodlučnije odbacujemo javno prenešenu izjavu svjedoka Sindičića. Ona ne odgovara činjenicama', rekao je glasnogovornik njemačkog saveznog državnog odvjetništva.

16.1.2014.
20:29
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Njemačko savezno državno odvjetništvo odbacilo je u četvrtak izjave bivšeg pripadnika jugoslavenske tajne službe Vinka Sindičića u hrvatskim medijima da su ga njemačke tajne službe i njemačko državno odvjetništvo natjerali da svojedobno svjedoči na suđenju Krunoslavu Pratesu u slučaju umorstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

"Najodlučnije odbacujemo javno prenešenu izjavu svjedoka Sindičića. Ona ne odgovara činjenicama", izjavio je za Hinu glasnogovornik njemačkog saveznog državnog odvjetništva, državni odvjetnik Marcus Koehler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedine hrvatske novine prenijele su izjavu Sindičića da su ga na svjedočenje na suđenju Pratesu, na kojemu je teretio bivšeg dužnosnika UDBA-e Josipa Perkovića, natjerale njemačke tajne službe i njemačko državno odvjetništvo.

Koehler je odbio komentirati ponašanje hrvatskog državnog odvjetništva, koje se u postupku izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj iznenada žalilo na odluku zagrebačkog županijskog suda da odobri izručenje, iako u tome postupku formalno zastupa njemačko državno odvjetništvo koje traži Perkovićevo izručenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemački glavni državni odvjetnik načelno se ne izjašnjava o tekućim postupcima u drugim državama", rekao je Koehler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo