bračni par kupovao kemikalije za bombe / Njemačka policija spriječila planirani islamistički napad

Image
Foto: AP

Policija je počela nadzirati bračni par nakon što je kupio veliku količinu kemikalija koje se mogu koristiti za izradu bombi, i počeo koristiti lažna imena

30.4.2015.
14:37
AP
VOYO logo

Policija na zapadu Njemačke spriječila je planirani islamistički napad, izvijestile su u četvrtak njemačke novine, dodajući da je tijekom noći uhićen bračni par nakon što je u njihovoj kući pronađeno oružje i eksploziv.

Policija je priopćila da ne može potvrditi izvješće Die Welta o operaciji u gradu Oberurselu, nedaleko od njemačke financijske prijestolnice Frankfurta. Međutim, najavljena je tiskovna konferencija za 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Die Welt je samo objavio imena para i početno slovo prezimena - Halil i Senay D. Na internetskoj stranici lista navodi se da je Halil bio povezan sa salafistima u Frankfurtu i al Kaidom. Nije naveden izvor za to izvješće.

Policija je počela nadzirati bračni par nakon što je kupio veliku količinu kemikalija koje se mogu koristiti za izradu bombi, i počeo koristiti lažna imena, piše Die Welt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u njihovom domu također pronašla jurišnu pušku i streljivo, dodaje list. Dužnosnici ministarstva unutarnjih poslova i ured državnog odvjetnika u Hessenu odbili su komentirati to izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo