NEKONTROLIRANI EUROPSKI BORDEL / Njemačka prestaje biti poželjno prostitucijsko odredište

Image
Image

Njemačka želi iskorijeniti prostituciju, no to joj ne uspjeva. Zakonom iz 2001. godine nisu puno postigli, pa je sada u izradi novi.

11.3.2015.
13:23
VOYO logo

Vladajući u Njemačkoj počeli su se ozbiljnije baviti problemom prostitucije. Zakonom iz 2001. godine željeli su suzbiti najstariji zanat na svijetu, no učinili su upravo suprotno. Njemačka je postala jedno od poželjnijih prostitucijskih odredišta, a vlasti se pod hitno žele riješiti te titule.

Zbog toga je vladajuća koalicija najavila donošenje novog zakona o prostituciji kojim bi iznova regulirali tržište seksualnih usluga.

Prošlim zakonom prostitutke su dobile zajamčeno pravo na plaću za svoj rad, plaćale su poreze i dobivale zdravstvenu zaštitu. No čitavim nizom reformi jedino što se dogodilo je procvat bordela, koji su se mogli otvoriti na puno jednostavniji način.

Novi bi zakon uveo redovite medicinske preglede, obvezu korištenja prezervativa i registraciju u posebne spise. Za bordele bi bila potrebna dozvola, dok bi vlasnici trebali proći posebnu provjeru.

Unatoč svim najavljenim odredbama postoje kritičari koji smatraju kako se ni novim zakonom neće puno popraviti polažaj prostitutki. Smatraju kako sva zakonska riješenja predstavljaju jeftin kompromis, a da će prostitucija samo biti gurnuta u podzemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo