TAKO SE TO RADI U EUROPI / Njemački predsjednik odstupio zbog korupcijske afere!

Image
Foto: PIXSELL

Njemački predsjednik Christian Wulff odstupio je s dužnosti u petak prijepodne, pod pritiskom poziva oporbe na ostavku zbog umiješanosti u korupcijske afere. Kancelarka Angela Merkel otkazala je planirani put u Italiju i najavila obraćanje javnosti.

17.2.2012.
11:55
PIXSELL
VOYO logo

BERLIN - "Radio sam greške, ali sam uvijek bio iskren. Odlučio sam se na ostavku kako bi se što prije sve rasvijetlilo, i kako bi svi saznali istinu ", poručio je bivši njemački predsjednik u obraćanju javnosti.

Christian Wulff podnio je ostavku nakon što je to od njega u petak ujutro zatražila oporba. Državno odvjetništvo iz Hannovera od parlamenta je zatražilo ukidanje imuniteta predsjedniku kako bi se protiv njega mogla otvoriti istraga za zlouporabu ovlasti i protupravno stjecanje imovinske koristi u vrijeme dok je bio predsjednik Vlade Donje Saske.

"Njemačka mora imati predsjednika koji se može potpuno posvetiti državnim i međunarodnim interesima. Postoji sumnja u moje postupke i poljuljano je povjerenje u mene te smatram da nije moguće da nastavim svoj posao kao predsjednik države", rekao je Wulff.

Wulff se našao usred korupcijskog skandala nakon što su u javnost procurile informacije o spornom kreditu, automobilima, skupocjenim a neplaćenim putovanjima, kao i "bogatim prijateljima" koji su plaćali Wulffove račune.

Kredit u iznosu od pol milijuna eura Wulff je tajno uzeo po privilegiranim uvjetima od supruge jednog utjecajnog poslovnog čovjeka, u vrijeme dok je bio na čelu vlade Donje Saske u Hannoveru.

Demokršćanska šefica njemačke Vlade Angela Merkel tako je drugi put u svom mandatu ostala bez predsjednika države, što se u njemačkoj povijesti još nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo