relaksacija u kanjonu / Nova poučna staza oduševila sve brojnije turiste

Gotovo 3 milijuna posjetitelja prošle je godine šetalo hrvatskim nacionalnim parkovima. Kako raste broj gostiju - tako raste i potreba za ulaganje u nove sadržaje i zaštitu prirodnih fenomena. Trend prati Paklenica u kojoj je danas posebno izaslanstvo predvođeno ministrom zaštite okoliša.

30.5.2014.
19:39
VOYO logo

Lagana šetnja kroz ugodnu hladovinu i tik uz korito žuborećeg planinskog potoka. Tako se relaksira na novoj poučnoj stazi u donjem dijelu kanjona Velike Paklenice.

"Park je predivan. Upravo smo prošli ovom stazom i zaista je vrlo čisto, lako se kretati, ne možete se izgubiti. Izvrsna šetnja", smatra Rachel iz Velike Britanije.

A za djecu i odlična prilika da nešto nauče o zaštićenim dijelovima prirode.

Uređenje nove staze duge 1506 metara stajalo je milijun i 200 tisuća kuna. Broj posjetitelja u nacionalnim parkovima raste, pa im stalno treba nuditi nešto novo.

"Samo u protekle dvije godine u parkove prirode i nacionalne parkove uloženo je preko 115 milijuna kuna, a u ovoj i sljedećoj godini imamo i spremnih projekata za novih 120 milijuna kuna i ti radovi su već u tijeku", kaže ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

U red takvih projekata ide i uređenje nekadašnjeg Titovog skloništa izdubljenog u litici pakleničkog kanjona. Turistima je već sad atraktivno.

Dosad je u uređenje dvije tisuće metara kvadratnih tunela i dvorana uloženo 20 milijuna kuna, a za potpuno uređenje treba još 15 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo