novi zahtjev / Nova snimka: ISIS obezglavio jednog taoca?

ISIS je danas objavio video na kojem se vidi zatočeni Japanac Kenji Goto kako u rukama drži fotografiju na kojoj se vidi njegov obezglavljeni sunarodnjak. Glas u snimci ističe kako više ne žele novac, nego oslobođenje bombašice, pripanice Al Qaide, koju drže jordanske vlasti.

24.1.2015.
17:28
VOYO logo

Nakon što je istekao ultimatum ISIS-a Japanu, kojim su tražili 200 milijuna dolara za oslobođenje dvojice japanskih državljana, danas je objavljen video u kojem jedan od taoca, Kenji Goto, tvrdi kako je njegov sunarodnjak Haruna Yukawa ubijen.

U poruci Goto krivi japanskog premijera Shinzoa Abea za smrt Yukawa, ali i naglašava kako Islamska država ima novi zahtjev. Naime, oni sada traže oslobođenje Sajide al-Rishawi, koja je poznata po neuspjelom bombaškom napadu u Jordanu 2005. godine. Ona se sada nalazi u jornanskom zatvoru. Iako je 2006. osuđena na kaznu smrću, žalila se na presudu te proces još uvijek traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenji Goto u videu drži fotografiju na kojoj se vidi njegov obezglavljeni sunarodnjak. On također naglašava kako mu nedostaje supruga i dvije kćerke.

Glasnogovornik japanske vlade Yoshihide Suga kazao je kako je njegova zemlja zgrožena ISIL-ovim zvjerstvom. Također je istaknuo kako zahtijevaju brzo oslobođenje gospodina Gota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska vlada okupila se na hitnom sastanku na kojem pokušavaju odgonetnuti je li snmika koju je objavila ova džihadistička skupina vjerodostojna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanska novinska agencija tvrdi da je snimka emailom poslana supruzi jednog od talaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo