teška odluka / Novak ostaje u laburistima: 'Treba pregaziti ego i spasiti stranku'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Upitan zašto ipak ostaje u stranci, kazao je kako treba misliti na njezin interes. Treba pregaziti naš ego i pokušati spasiti stranku jer mislim da je to moguće", uvjeren je

17.2.2015.
17:01
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnici Hrvatskih laburista MladenNovak i ZlatkoTušak u utorak su, nakon dvoipolsatnog sastanka Kluba te stranke u Saboru, rekli novinarima kako zasad ostaju u stranci.

"Ostajemo zasad u Laburistima", izjavio je Novak. Izvijestio je da su Laburisti danas analizirali sve što se događalo na nedjeljnoj izbornoj skupštini, na kojoj je za predsjednicu stranke izabrana NansiTireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radili smo analizu svega što se dešavalo, što ne valja, što možemo iznijeti kao prijedloge da se može promijeniti, ukazivali smo na ono što je bilo sporno", kazao je Novak.

Protiv koalicije sa SDP-om ili HDZ-om

Upitan zašto ipak ostaje u stranci, kazao je kako treba misliti na njezin interes. "Hajdemo reći da je presudilo to da svi imamo interese prvenstveno stranke, jedine socijal-demokratske stranke u Hrvatskoj. Treba pregaziti naš ego i pokušati spasiti stranku jer mislim da je to moguće", uvjeren je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak ostaje pri stajalištu da Laburisti ne bi trebali koalirati sa SDP-om ni s HDZ-om. "Nadamo se, ali to će isto vrijeme pokazati, definitivan je stav da Nacionalno vijeće jedino može donijeti odluku o eventualnoj koaliciji, s tim što ja i dalje smatram da sa SDP-om i HDZ-om nikada", kazao je Novak.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tušak ističe da su Laburisti otvoreno razgovarali o svim pitanjima, a važno je da se u stranci i ubuduće otvoreno razgovara o svim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O svim pitanjima smo razgovarali, pa i o pitanju nesmotrene izjave i krivog tumačenja oko koaliranja sa SDP-om. O tome, ako će se razgovarati, prvo će se razgovarati otvoreno u cijeloj stranci, onda će se donositi određene odluke", istaknuo je Tušak.

Nansi Tireli je, pak, ustvrdila kako nikada nije spomenula koaliciju SDP-a i Laburista. "O tome isključivo odlučuje Nacionalno vijeće, ali ne samo oni, nego i članovi", rekla je Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je Klubu predložila da se pri odluci o eventualnom koaliranju stranka vodi načelom "jedan član – jedan glas", odnosno da će se od svakog člana stranke zahtjevati da kaže što misli, a na Nacionalnom vijeću će biti konačna odluka o koaliciji.

Tireli za ujedinjenje ljevice

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Zalažem se za ujedinjenje ljevice, dogovor sa konkretnim stvarima i konkretnim problemima, jer jedino ljevica može dati prave iskrene odgovore za dobrobit hrvatskih građana, to ni u jednom slučaju ne može biti desnica. Dogovori ne smiju biti pod svaku cijenu, samo za saborsku fotelju ili zbog mandata. Laburisti imaju svoj program, točno znamo što želimo i ako na lijevoj strani političke scene nađemo stranke koje će nas pratiti u tome bit ćemo spremni na suradnju, ali konačnu odluku donose tijela stranke", kaže Tireli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje tko je prava ljevica Tireli je odgovorila - "mi smo jedina prava ljevica i to smo pokazali u tri godine mandata".

Njezinu izjavu kako je na Klubu dogovoreno da će o koaliranju odlučivati svi članovi stranke neki su Laburisti komentirali s čuđenjem. "Prvi put čujem za to, na sastanku to nije rečeno", kazao je Hini jedan član Kluba koji smatra da bi za takvo odlučivanje trebalo mijenjati stranački statut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među Laburistima se moglo čuti i da su "nezadovoljnici" Tušak i Novak tražili jasna jamstva da u stranci nakon izborne skupštine neće biti revanšizma, te da se posebno boje činjenice da su stranačka tijela od nedjelje "monolitna", odnosno da u njima nema niti jednog predstavnika suprotstavljene struje, koja je podržavala kandidaturu Antuna Kapraljevića za šefa stranke.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo