GUBIMO LI PRAZNIKE? / Novi udar: Vlada ukida tri neradna dana?

Premijerov intervju za RTL Danas otvorio je još jedno pitanje - treba li Hrvatskoj uopće Dan neovisnosti? Ili treba ukinuti Dan državnosti? Vlada je analizu završila još prije osam mjeseci, no odluku o ukidanju tri od 14 neradnih dana trebaju donijeti do kraja godine.

9.10.2012.
19:31
VOYO logo

Državni vrh ne polaže vijence, u Saboru bez svečanosti, središnje proslave nema. Građani roštiljaju, vijore se rijetke trobojnice. Kome to treba Dan neovisnosti?

O datumu proslave neovisnosti treba razmisliti, rekao je premijer Milanović u jučerašnjem ekskluzivnom razgovoru za RTL Danas, a jedan bi državni praznik i ukinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je još u veljači nakon analize zaključila da bi broj od 14 neradnih dana trebalo smanjiti za tri - Dan antifašističke borbe, Dan državnosti i crkveni blagdan Tijelovo. Gdje je zapelo?

Povjesničar TvrtkoJakovina kaže praznika je previše, no učimo iz povijesti. Važne datume društvo najbolje prihvaća ako ih obilježava unutar školske godine. A što kažu građani? Dana odmora ne bi se lako odrekli, no njih politika ionako ništa ne pita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo