najveći dobitak u povijesti / Od Eurojackpota Liniću sjeda neočekivanih 26 milijuna kuna

Negdje u Hrvatskoj slavi dobitnik nikad većeg jackpota. Gotovo 132 milijuna kuna možda je dobio baš netko vama znan. Sretnik ili sretnica jednu jedinu kombinaciju za 15 kuna uplatio je preko interneta i to samo dvije minute prije isteka roka. I dok se još uvijek čeka da se otkrije kome su loptice među tisućama igrača iz cijele Europe donijele sreću - donosimo detalje koliko će mu uzeti država za porez, ali i što bi sve mogao kupiti sa vrtoglavim iznosom.

11.1.2014.
18:00
VOYO logo

Eurojackpot je pogođen i to prvi put u Hrvatskoj!

Gotovo 132 milijuna kuna. Najveći je to iznos u povijesti igara na sreću u Hrvatskoj, i prvi put troznamenkasti. No, sretni dobitnik još nije poznat.

"U ovom trenutku isključivo sam dobitnik zna da je dobio taj iznos. Za očekivati je da će se dobitnik sam javiti, sredstva su velika i uvijek pustimo da prođe par dana", kaže predsjednik Uprave Hrvatske lutrije, Danijel Ferić.

A taj sretnik uplatio je samo 15 kuna i to putem interneta u posljednjem trenutku.

Nakon što plati porez na dobit od 20 posto, a u ovom je slučaju to 26,4 milijuna kuna, nepoznatom sretniku ostat će i dalje više nego dovoljno - čak 105,4 milijuna kuna. Vijest o iznenadnom velikom dobitku znači i veliki šok pa psiholozi savjetuju oprez jer se i na osjećaj sreće treba prilagoditi.

"Nedugo nakon dobitka postanemo sretni pa se ta količina sreće počne smanjivati  da se na dvije godine ili tri vratimo tamo da smo bili ili postanemo manje zadovoljni", kaže psihologinja Majda Rijavec.

No, ovog sretnika to još ne treba zabrinjavati. Za osvojeni Jackpot od danas si može priuštiti štošta: za početak čak 140 trosobnih stanova ili tisuću i pedeset automobila srednje klase. S tim se novcem može otvoriti i manja tvornica s 20 radnih mjesta ili otići na put oko svijeta čak 1153 puta.

Vijest da je netko od Hrvata dobio vrtoglav iznos i to uplatom putem interneta nagnala je mnoge da okušaju sreću baš tako pa se samo danas registriralo više od dvjesto ljudi. Pojačano zanimanje  bilo je i na prodajnim mjestima.

"Osjeti se povećani promet ne samo na eurojackpotu, nego i na lotu 39 puno je veća uplata ", kaže djelatnica Hrvatske lutrije, Marija Mužević.

Uplate s nadom da će poput ovog rekordnog dobitnika iz Hrvatske, biti  sretniji od ostalih 240 milijuna igrača Eurojackpota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo