danas na vladi / Vladimir Kristijan predložen za predsjednika Uprave HBOR-a

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nova uprava HBOR-a bit će imenovana u petak, 30. svibnja, kada će se održati i sjednica Nadzornog odbora (NO) te banke.

29.5.2014.
10:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović na početku današnje sjednice Vlade iskoristio je priliku da zahvali građanima i službama koji su pomagali i još uvijek pomažu u saniranju šteta poplave i brineći se za stradale.

"Voda je zaustavljena i povlači se. Građani sa službama čiste poplavljena područja. HEP vraća struju, vatrogasci saniraju teren, uklanjaju se mrtve životinje i zaprašivaju se komarci. Nakon toga slijedi isušivanje. Svi su smještani. Nitko nije gladan i žedan i nema novih žrtava poslije proboja nasipa kod Rajevog sela, niti pojave bolesti", naglasio je Milanović i dodao kako će osobno obići poplavljena područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajamčena je potpuna sigurnost imovine i u zadnjih 14 dana od pucanja nasipa napravilo se dosta u Rajevom selu, a bit će i dovršeno kako je Vlada i obećala stradalnicima", dodao je.

"Čvrsto ćemo se toga držati i do toga nam je jako stalo. Osobno ću ovih dana obići to područje i zahvaljujem svim žurnim službama, lokalnim vlastima i građanima, prije svega njima, koji pomažu u ospostavi normalizacije u ovoj katastrofi koja nas je zadesila", zaključio je premijer Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strukturne reforme se provode

Prezentirajući nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Ugovora o drugom zajmu za razvojnu politiku gospodarskog oporavka između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, ministar Boris Lalovac istaknuo je kako Hrvatska ne bi mogla ni dobiti zajam ukoliko nije provodila strukturne reforme.

Predložen Vladimir Kristijan kao predsjednik Uprave HBOR-a

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak, umjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave kojem ističe mandat, predlaže se imenovanje Vladimira Kristijana novim predsjednikom te Martine Jus novom članicom Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, radi odlaska na novu dužnost, Upravnom odboru Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije predlaže se razrješenje članice Uprave Martine Jus.

Također, Glavnoj skupštini Hrvatske pošte d.d. predlaže se opoziv članice Nadzornog odbora Martine Jus, radi odlaska na novu dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Kristijan šef je Sektora za gospodarstvo u Erste banci. Još se, prema informacijama iz Vlade, očekuje njegov konačni odgovor hoće li preuzeti tu ključnu instituciju za kreditiranje poduzetnika i jačanje gospodarstva.

Kristijan praktički od početka karijere, 2001., radi u Erste banci. U Sektoru za gospodarstvo zaposlio se nakon što je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu 2000. Ubrzo je postao direktor Erste Factoringa pa član Uprave Erste nekretnine i onda prokurist banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA
Na dnevnom redu sjednice Vlade nalazi se više godišnjih izvještaja za prošlu godinu, među inim, o izvršenju proračuna, primjeni fiskalnih pravila, stanju javnih projekata financiranih zajmovima i darovnicama Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) i Europske investicijske banke (EIB) te zajmovima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada bi, prema najavi ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, trebala raspravljati o potencijalnim kandidatima za predsjednika i člana Uprave HBOR-a, budući da mandat istječe sadašnjem predsjedniku Antonu Kovačevu te članu Uprave Mladenu Koberu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova uprava HBOR-a bit će imenovana u petak, 30. svibnja, kada će se održati i sjednica Nadzornog odbora (NO) te banke, najavio je Maras, koji je i član NO-a HBOR-a.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo