Neslužbene informacije / Linić nije praćen, RTL doznaje: Policija prisluškuje Bandića

Saborski odbor za nacionalnu sigurnost zaključio je da Slavko Linić nije bio praćen ni prisluškivan. RTL neslužbeno doznaje da su neki oporbeni članovi odbora iskoristili situaciju te provjerili jesu li pod nadzorom neke druge javne osobe. A ispalo je da je pod mjerama zagrebački gradonačelnik Milan Bandić!

9.7.2014.
18:44
VOYO logo

Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Milanovića optužio da ga je dao pratiti. Takav je zaključak, nakon provedenog nadzora, izglasala vladajuća većina u Odboru za nacionalnu sigurnost.

''Svaki Linićev navod, o pratnji policijskog USKOKA, o raspitivanju po restoranima u vezi računa, sve što je naveo provjerili smo i utvrdilo se da nije točno'', rekao je potpredsjednik nacionalnog odbora za sigurnost, Igor Dragovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv su bili HDZ-ovci koji tvrde: odbor ima premale ovlasti za pravu istragu i ne može se tvrditi da Linić nije u pravu.

''Osobno sam jako razočaran tim pristupom jer se činjenice i istina ne mogu doznati preglasavanjem a nema političke volje da se ide u promjenu toga sustava'', kaže predsjednik odbora za nacionalnu sigurnost, Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman objašnjava kako je utvrđeno primjerice, da Linićev broj nije nadziran u OTC-u po nalogu tajnih službi ali, ali nadzora nad onim zahtjevim što postavlja policija a nalozi policija traži 80 do 90 posto naloga od 40 tisuća naloga za praćenje.

Premijer Milanović se slučajem odbija dalje baviti, a komentar je sveo na jednu riječ: ''Nikako!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je slučaj pokrenuo i dalje optužuje bivšeg kolegu iz Vlade - Ranka Ostojića te poručuje: ''Nastavljam raditi na razotkrivanju istine o zloporabi policije!''

Više o kontroverznoj priči koja još čeka svoj rasplet, pogledajte u video – prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo