izvan životne opasnosti / Branitelj koji se zapalio na prosvjedu je teško ozlijeđen, ali stabilno

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U ponedjeljak oko 22.35, 50-godišnji branitelj zapalio se pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici te je pri tome teže ozlijeđen i prevezen u Traumatološku bolnicu. Zadobio je teške opekline, ali je stabilno i izvan životne opasnosti.

28.10.2014.
9:06
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac koji se zapalio sinoć ispred Ministarstva branitelja je izvan životne opasnosti, ali mu predstoji dugotrajno liječenje, doznaje se u Traumatološkoj klinici.

"Damir Čakinić, dopremljen je tijekom noći. Konstatirane su teške tjelesne ozljede zbog opeklina gornjeg dijela tijela. Opečeno mu je 40 posto ukupne tjelesne površine. Izvan životne opasnosti je i kontaktibilan ali mu predstoji dugotrajno liječenje", rekao je Hini predstojnik Klinike za traumatologiju Aljoša Matejčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedesetogodišnji Čakinić, hrvatski je branitelj, potvrdio je medijima predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški. Nalazi se na intenzivnoj njezi Odjela za opekline Traumatološke klinike.

Čakinić nije bio sudionik prosvjeda, već je tamo naknadno došao, polio se benzinom i zapalio.

"Došao je taksijem neposredno prije nego se samozapalio. Nosio je nekakvu bocu sa sobom i izgubio se u mnoštvu naroda. Odjednom je buknuo plamen i mi smo ga počeli gasiti. Nitko ne zna zašto se polio benzinom. Nije bio sve ove dane prosvjeda s nama, danas je prvi put došao. Mogli smo spriječiti to što se dogodilo, ali nismo znali što će napraviti", rekao nam je branitelj Dražen Pilić.

Tom prigodom još je jedan branitelj lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

"Stajao sam pored njega i nisam se nadao da će on to napraviti. Molili smo krunicu i odjednom je počelo nešto polijevati i dogodila se eksplozija. Kako sam se okrenuo, tako sam dobio po oku. Nažalost, dogodila se tragedija, žao mi je čovjeka", priča branitelj iz Našica koji je u incidentu ozlijeđen.

Policija, koja je sinoć kratko priopćila da se hrvatski državljanin zapalio oko 22,30 sati ispred Ministarstva branitelja, jutros ne daje nikakve informacije s obzirom da se radi o pokušaju samoubojstva.

Branitelj pozvali državni vrh na okrugli stol

Branitelji prosvjeduju već drugi tjedan za redom, a u šatoru prosvjednika pred Ministarstvom branitelja danas će se održati okrugli stol na temu "100 posto za Hrvatsku u pronalasku rješenja", u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, koja je prije devet dana pokrenula prosvjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okruglom stolu, koji počinje u podne, očekuju, kako navode, odaziv državnog vrha - predsjednika Republike Ive Josipovića, Hrvatskoga sabora Josipa Leke i Vlade Zorana Milanovića, te potpredsjednice Vlade Milanke Opačić.

U Saboru i Uredu predsjednika se doznaje da predsjednici Republike i Sabora u to vrijeme imaju već ranije zakazane obveze - predsjednik Republike Ivo Josipović uručuje odlikovanje fra Iliji Živkoviću, a predsjednik Sabora Josip Leko nazoči obilježavanju nacionalnog dana Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjedom branitelji traže smjenu ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, a traže i ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo