samo nek' je živo! / Kako se predsjednički kandidati pripremaju za okršaj na RTL-u?

Predsjednički kandidati glasno i vidljivo dogurali su do polovice izborne kampanje. Prvo sučeljavanje svih četvero kandidata održat će se u nedjelju 21. prosinca - upravo na RTL-u. Kako se pripremaju za okršaj?

18.12.2014.
20:00
VOYO logo

Samo nek je živo jer kampanje vole šušur. Stišću ruke velikima i malima, prešli su više od 20 tisuća kilometara, a tek su na pola kampanje. No prvi pravi okršaj - licem u lice, slijedi u nedjelju u programu RTL-a.

"Ja sam uvijek spreman za razgovor", kazao je IvoJosipović, predsjednik Republike Hrvatske.

"Apsolutno sam spreman za sučeljavanje, bila sam spremna već duže vrijeme", poručila je Kolinda GrabarKitarović.

"Pripremam se debatarujući sa svojim kolegama, ponavljajući činjenice i ponavljajući svoj program...", izjavio je IvanSinčić (Živi zid), predsjednički kandidat.

"Najvjerojatnije sučeljavanja neće biti jer ovi dvoje ne usude se izaći pred hrvatski narod...", komentar je MilanaKujundžića.

Bit će, bit će. Svoj dolazak na prvo predsjedničko sučeljavanje u nedjeljnu RTLDebatu potvrdilo je svo četvero kandidata. I ne samo to - svi su, naravno, uvjereni da će ima baš ona dati vjetar u leđa. Favoriti za ulazak u drugi krug vjeruju da će utvrditi njihovu prednost.

"Pet godina iskustva na predsjedničkoj dužnosti, program koji je jedini program od svih kandidata jamstvo su da ću uspjeti i u debati i u izborima", dodaje Josipović.

Oni koji se trude prestići ih vjeruju da debata može biti točka preokreta.

"Ne očekujem svađu, ona ne bi imala niti smisla, oni nemaju nikakvih pravih argumenata...", poručio je Ivan Sinčić (Živi zid), predsjednički kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No teško da će proći bez oštrih riječi.

"I Kolinda i Ivo Josipović šalju poruku narodu da ih ne zanima, da će oni pobijediti zahvaljujući svojim partijskim mašinerijama, sramota...", kazao je Kujundžić.

Pripremiti se moraju dobro jer privući treba i lijeve i desne i stare i mlade, a nije bez značaja ni blagoslov Crkve. Kardinal JosipBozanić vjernicima poručuje - nemojte da vas obeshrabri što nema idealnog kandidata, ne-izlazak na izbore je - grijeh.

Izbori su građanska obveza, a za nas vjernike ti su izbori i vjernička dužnost. Zato bi neodaziv na birališta značio ozbiljno zanemarivanje, a – budući da se radi o općemu dobru – u stanovitoj mjeri i grijeh propustom...

A pitanja za kandidate u javnosti se samo množe.

"Ako se predsjednički kandidati mogu izjašnjavati o Hrvatskom nogometnom savezu s konkretnim prijedlozima, onda bi morali imati puno jasnija stajališta i o važnoj temi kao što je davanje autocesta u koncesiju", poručuje Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata.

O toj kao i brojnim drugim vrućim temama četvero kandidata prvi put debatira u nedjelju - na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike