prve reakcije / 'Ovakvi rezultati nisu mogli biti bolja poruka našim biračima'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Medijski stručnjak Krešimir Macan iz stožera Ive Josipovića poručio je kako nisu neugodno iznenađeni rezultatima, ali, isto tako, ovakve brojke su idealan motivator da birači aktualnog predsjednika masovnije iziđu na izbore za dva tjedna.

28.12.2014.
19:14
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su objavljeni rezultati izlazne ankete, prema kojoj je aktualni predsjednik dobio 38,90 posto glasova, dok je HDZ-ova kandidatkinja dobila 38,10 posto, stručnjak za komunikaciju Krešimir Macan iz stožera Ive Josipovića komentirao je za RTL-ov emisiju Noć odluke prve statistike. 

"Mi smo trebali potvrdili ulogu favorita kojeg su nam davale ankete. Ankete su imale izlaznost oko 60 posto, ali s obzirom na današnje vrijeme i izlaznost koja će biti ispod 50 posto, ovo je odličan rezultat. Mi smo spremni za drugi krug", optimistično je komentirao prve rezultate anketa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako predsjednička utrka upravo sada kreće.

"Bit će još dovoljno vremen u drugom krugu. U principu, utrka počinje sada iz početka s dva kandidata. Glasovi koje su dobili drugi kandidati, sada se trebaju rasporediti na dva kandidata. Bit će novih poruka i pristupa i puno prostora za pravi duel između dva kandidata", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan je rekao kako ga nije iznenadilo što je Ivan Vilibor Sinčić prema izlaznim anketama dobio više od 15 posto glasova u prvom krugu.

"Prema našim analizama i anketama, Sinčić je imao taj rezultat. Taj rezultat je doprinijeo da je nama skinut jedan dobar dio glasova", priznao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan veći dio tih glasova bi trebao otići Ivi Josipoviću. Problem je da su to dosta nelojalni birači i pitanje je hoće li uopće izići na izbore u drugom krugu. Preostaje bitka za svaki glas u drugom krugu", dodao je.

Upitan što kampanja Ive Josipovića može ponuditi u drugom krugu, a nije već ponuđeno u prvom, Macan je odgovorio: "Imamo Ivu Josipovića. Kandidata i njegov program, a to je pravi put. Sada će imati priliku pokazati u duelu tko je bolji kandidat za predsjednika. Dosad je bilo dosta šuma. Imali smo različita sučeljavanja, ljudi su se možda bavili nevažnim temama. U ovom trenutku će se sve koncentrirati na program, a ne na listu dobrih želja. Sigurni smo da je to program Ive Josipovića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loša izlaznost se neće ponoviti. Prvo, neće se ponoviti ovakvo nevrijeme. Drugo, ovo će biti dodatna motivacija za mobilizacijom našim biračima da iziđu i glasaju koji su dosad mislili da će možda biti sve riješeno u prvom krugu. Ovo nije mogla biti bolja poruka našim biračima", zaključio je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo