ne ide na brzinu / Grabar-Kitarović može čekati i do godinu dana s preseljenjem u Visoku

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić prije sjednice Vlade objasnila je kako je potrebna gotovo godina dana kako bi se rezidencija u Visokoj iz smještajnog prenamijenila u poslovni prostor.

29.1.2015.
10:23
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na današnjoj sjednici Vlade našla se odluka kojom je Vlada rezidenciju u Visokoj ulici, za koju je bio nadležan Državni ured za upravljanje državnom imovinom, dala na upravljanje Uredu predsjednika, sukladno najavama izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da Pantovčak želi zamijeniti rezidencijom u Visokoj.

Preseljene Kolinde Grabar-Kitarović s Pantovčaka u Visoku prije same sjednice komentirala je ministrica kulture, Andrea Zlatar Violić, naglasivši kako se takve stvari ne mogu raditi na brzinu.

"To je u prvom redu pitanje za Gradski ured za konzerviranje. Tek kad oni naprave studiju, dolazi do Ministarstva. Međutim, prema dosadašnjim iskustvima u restauriranju, to teško da može trajati manje od godinu dana. Takvi stari prostori koje se iz smještajnih prenamjenjuju u poslovne, to treba pažljivo raditi. U svakom slučaju, potrebna su bar dva mjeseca za izradu studije te barem šest mjeseci za radove", rekla je Zlatar Violić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo