prvi radni dan na pantovčaku / Nakon dočeka Počasno-zaštitne bojne Kolinda zasjela za Tuđmanov stol

Na novo radno mjesto na Pantovčaku Kolinda Grabar-Kitarović je stigla u 8:30 sati kako bi započela prvi radni dan na funkciji predsjednice Republike Hrvatske

19.2.2015.
7:08
VOYO logo

Predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Kolindu Grabar-Kitarović u četvrtak je, prvog dana od stupanja na dužnost, na Pantovčaku dočekala postrojena Počasno-zaštitna bojna nakon čijeg je pregleda prva hrvatska predsjednica otišla u svoj ured na prvome katu vile Zagorje.

Grabar-Kitarović na Pantovčak je stigla u 8.30 sati te je u pratnji pobočnika predsjednika Republike, pukovnika Vlade Čuline izvršila pregled pripadnika bojne u čijem su stroju bile i povijesne odore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavak predsjednici podnio je zapovjednik Počasno-zaštitne bojne, brigadir Dragan Basić.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Gospođo predsjednice, vrhovna zapovjednice Oružanih snaga, Počasno-zaštitna bojna postrojena u vašu čast spremna za pregled", kazao je Basić, nakon čega je Grabar-Kitarović pozdravila zastavu te izvršila pregled postrojbe uz "Pozdrav Domovini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodo vojnici, dočasnici, časnici, pozdrav Domovini", kazala je vrhovna zapovjednica Oružanih snaga na što su postrojeni pripadnici bojne uzvratili: "Pozdrav!".

Prema zapovijedi prve hrvatske predsjednice, pripadnici bojne od sada će, ponovno nakon 15 godina, u svečanim prilikama i prilikom podnošenja prijavaka u stroju, uz odore redovnih postrojbi Oružanih snaga, imati i povijesne odore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović

Grabar-Kitarović u svome uredu ne sjedi za radnim stolom za kojim je sjedio njezin prethodnik Ivo Josipović, već koristi stol za kojim radio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. S njom su danas u uredu bili i njezini suradnici Jadranka Jureško-Kero, Natalija Hmelina i Mladen Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo