RAT PRIOPĆENJIMA / Kolinda Milanoviću: 'Najkonkretniji prijedlog za izlazak iz krize je – Vaša ostavka!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nova predsjednica nakon pismenog prepucavanja s premijerom otvoreno je zatražila njegovu ostavku i odlazak s funkcije

23.2.2015.
15:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Iz ureda Predsjednice RH - Kolinde Grabar Kitarović stiglo je priopćenje povodom pisma koje je Zoran Milanović uputio predsjednici Grabar Kitarović u kojemu nova predsjednica nedvosmisleno poručuje kako je 'najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.'

Predsjednica Hrvatske je prije dva dana učinila prvi korak  - nazvala premijera te ga pozvala na kavu i razgovor, kao što je i najavljivala tijekom kampanje. U tom razgovoru je najavila premijeru kako namjerava predložiti zajedničku sjednicu Vlade na kojoj bi se raspravljalo o gospodarskim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim razgovarati, svatko od nas mora zatomiti vlastiti ego i voditi računa o dobrobiti države. Razgovarati možemo bilo gdje", rekla je tada Grabar-Kitarović.

Nakon toga se, u ponedjeljak predsjednici obratio premijer Zoran Milanović te joj uputio psimo u kojem predlaže da zajednički sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS). Također ju je ponovno pozvao da dođe na Vladinu sjednicu te načelno pozdravio njezinu najavu da će predložiti održavanje sjednice Vlade na temu gospodarskog stanja u državi.

Priopćenje iz Ureda predsjednika prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom pisma upućenog od strane predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, ističemo sljedeće:

1.    Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2.    Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

3.    Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.    U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.

5.    Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6.    Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo