premijer u šibeniku / Milanović: 'Ja pismo nisam ni vidio, naša Vlada odgovara jedino Saboru'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Ja pismo nisam ni vidio. Vlada odgovara Hrvatskom saboru i hrvatskim građanima, biračima, koji su, kada su birali, znali za što glasuju i tko će biti premijer', rekao je Milanović novinarima tijekom posjeta Šibeniku

24.2.2015.
13:51
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović izjavio je u utorak da nije vidio pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem ga poziva da podnese ostavku, te istaknuo da Vlada odgovara Hrvatskom saboru i biračima.

Čitava Vlada odgovara Hrvatskom saboru i hrvatskim građanima, biračima, koji su, kada su birali, znali za što glasuju i tko će biti premijer, rekao je Milanović novinarima tijekom posjeta Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada proizlazi iz Sabora, gdje uživa povjerenje većine, podsjetio je Milanović. Riječ je o veoma jednostavnim pravilima, u Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti, rekao je.

Milanović je istaknuo kako je ponosan na ono što čini i za što se bori, da vrednuje i rad drugih, ali zna se tko kome odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li sazvati tematsku sjednicu Vlade s temama koje je predložila predsjednica Republike, Milanović je odgovorio da Vladu "shvaća veoma ozbiljno jer radi ozbiljan posao".

"Oni s dobrim namjerama dolaze s konkretnim prijedlozima, dakle s pitanjima tko točno, što, kakvim mehanizmima, koje su financijske projekcije i s kakvim utjecajem na proračun", nastavio je Milanović ustvrdivši kako tu ne radi iznimku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar prijedlog, kazao je, bit će prihvaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je pritom sve, uključujući i predsjednicu Grabar-Kitarović, da mu se pridruže u inicijativama kao što je potpisivanje ugovora o provedbi programa zapošljavanja "Garancija za mlade" u iznosu od 130 milijuna eura, plus 50 milijuna kuna, koji će Vlada ovih dana potpisati s Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Milanović je najavio da će uskoro posjetit Cernu, gdje je cijeli razred tokara putem "Garancije za mlade" dobio posao u proizvodnji, istaknuvši da su takvi projekti njegov posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nije zadužena kao Grčka, servisira svoj vanjski dug, ima prihode od turizma od osam milijardi eura i u ovom trenutku 40.000 ljudi manje na burzi rada nego prije godinu dana, i pozitivni trendovi su očiti, poručio je premijer.

Hrvatsko gospodarstvo, dodao je, prije pet je godina stalo i trebalo je osigurati uvjete za novi početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na upit boji li se prosvjeda branitelja u Savskoj koji traje već preko 130 dana, Milanović je rekao da se boji "jedino hrvatskog naroda koji uvijek glasno kaže što hoće".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo