organiziranje ubojstva / Četvoro uhićenih zbog Nemcova, jedan bio pripadnik čečenske policije

Image
Foto: AP Images

Nemcov, bivši zamjenik ruskog premijera ubijen je u središtu Moskve 27. veljače navečer dok je s ukrajinskom manekenkom šetao preko mosta nedaleko od Kremlja

8.3.2015.
10:16
AP Images
VOYO logo

Do sada su četiri osobe uhićene zbog ubojstva ruskog oporbenog vođe BorisaNemcova, a jedan od njih bio je pripadnik policije u Čečeniji, prenose u nedjelju ruske novinske agencije pozivajući se na pravosudne izvore.

Nemcov, bivši zamjenik ruskog premijera ubijen je u središtu Moskve 27. veljače navečer dok je s ukrajinskom manekenkom šetao preko mosta nedaleko od Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu ujutro uhićena su dvojica muškaraca AnzorGubašev i ZaurDadajev, koji dolaze iz nestabilnog područja Sjevernog Kavkaza, i oni će tijekom nedjelje biti izvedeni pred moskovski sud, piše Reuters.

Njih dvojica dulje su vrijeme živjela u Moskvi, kazao je za Interfax jedan obavještajni dužnosnik sa Sjeverog Kavkaza, prenosi njemačka agencija dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC piše da ruski istražitelji njihdvojicusumnjičezaorganiziranje i počinjenjeubojstva. Ruski mediji pišu da su dvojica Čečena locirana zahvaljući snimkama nadzornih kamera i telefonskih zapisa kao i svjedočanstava "pripadnika službi sigunosti" koji su se na mjestu ubojstva "slučajno zatekli".

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Boris Nemcov


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dadajev je služio deset godina u jedinici "Sever" čečenske policije, prenose ruski mediji pozivajući se na AlbertaBarakajeva, tajnika vijeća za sigurnost Ingušetije.

Gubašev and Dadajev uhićeni su u Ingušetiji gdje žive njihove obitelji, prema Barakajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema agenciji RIA novosti kasnije u subotu u Ingušetiji uhićena su još dvojica muškaraca, prenosi CNN. Barakajev je kazao kako se jedan od te dvojice vozio s Dadajevim a drugi je Gubaševljev mlađi brat. Sva četvorica uhićenih su Čečeni.

Čečenija je sada pod čvrstom kontrolom Ramzana Kadirova, bivšeg pobunjenika sada odanog Moskvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstvo Nemcova izazvalo je osude širom svijeta i pozive ruskim vlastima za brzu istragu.

Putin je ranije nazvao ubojstvo najoštrijeg ruskog kritičara Kremlja "sramotom" za Rusiju i najavio brzu istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo