ipak ne uživaju potporu / RTL-ova anketa otkriva podržavaju li građani braniteljski prosvjed

Prema RTL-ovoj anketi o braniteljskom prosvjedu u Savskoj ulici, većina građana je protiv šatora ispred Ministarstva branitelja

8.3.2015.
18:35
VOYO logo

Za tjedan dana prosvjed branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici ući će u četvrti mjesec. Dok oni od svojih zahtjeva za smjenom ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika ne odustaju, istraživanje koje je za RTL Danas provela agencija Promocija plus otkriva da većina građana taj prosvjed ne podržava.

Točnije, prosvjed potpuno podržava 22,8 posto ispitanih, dok ga 11,6 posto uglavnom podržava. Građana koji nikako ne podržavaju prosvjed je 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Među političkim strankama prosvjed branitelja najviše podržavaju u HDZ-u (70 posto), a najmanje u SDP-u (5,2 posto). Članovi Živog zida su podijeljeni - 40 posto ih je za prosvjed u Savskoj ulici, a 35,7 posto se protivi. U ORAH-u i HNS-u su nadmoćno protiv prosvjeda.

Gledajući prema regijama, najveću potporu prosvjednici uživaju u Dalmaciji, Slavoniji te Zagrebu i okolici, ali tamo je i najveći postotak građana koji su protiv prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike