rezultati izlaznih anketa / Vlahušić i Franković borit će se za gradonačelničku fotelju

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Prema izlaznoj anketi, Andro Vlahušić i Mato Franković borit će se u drugom krugu za funkciju gradonačelnika Dubrovika

8.3.2015.
21:11
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prema rezultatima izlaznih anketa koje su rađene na 13 biračkih mjesta na području Grada Dubrovnika, najviše glasova ispitanika osvojio je HNS-ov gradonačelnički kandidat Andro Vlahušić, i to 44 posto od ukupnog broja ispitanika. U drugi krug bi trebao ući HDZ-ov kandidat Mato Franković sa 25 posto, prenosi Dubrovački dnevnik.

Treće mjesto je prema rezultatima izlaznih anketa zauzeo gradonačelnički kandidat Maro Kristić sa 17 posto osvojenih glasova ispitanika, na četvrtom se našao DDs-ov Pero Vićan sa 12 posto, a na posljednjem mjestu je Hrvoje Kukuljica ispred 'Živog zida' sa 2 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Gradskog vijeća, najviši postotak glasova ispitanika dobila je lista HNS-SDP-HSU sa 38 posto osvojenih glasova ispitanika odnosno 11 mandata. Šest mandata trebala bi dobiti lista HDZ-HSS-HP AS-HSLS-BUZ-HDS sa 22 posto osvojenih glasova. Pet mandata trebala bi dobiti KLGB Mara Kristića sa 16 posto osvojenih glasova, a DDS tri mandata sa 12 posto. Ostale liste, prema rezultatima izlaznih anketa, ne prelaze prag za Vijeće. Važno je naglasiti kako je KLGB 'Živi zid' dobila četiri posto glasova te im nedostaje jedan posto za ulazak u Vijeće.

Izlazne ankete ne obuhvaćaju Gornja sela, ruralna naselja i otoke pa će se za točnije rezultate ipak trebati pričekati službeni rezultati DIP-a. Na izlaznim anketama Dubrovačkog dnevnika oko gradonačelnika se izjasnilo 1.830 građana, dok se o Gradskom vijeću izjasnilo 1.774 ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo