propale konzultacije / Milanovićev bojkot: 'Kao šef SDP-a odgovaram stranci, ne predsjednici'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Zoran Milanović odbio je poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na sastanak na Pantovčaku

13.4.2015.
7:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović neće danas u devet ujutro doći na konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, prenosi Jutarnji list.

Naime, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je čelnike stranaka na konzultacije kod nje u Ured. Milanović je pozvan kao šef SDP-a, a ne kao premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je svoj izostanak argumentirao time da ne postoje razlozi zbog kojih bi predsjednica održala konzultacije s liderima stranaka.

"Konzultacije se obavljaju nakon parlamentarnih izbora, kada šef države treba odlučiti kome će dati mandat za sastav Vlade. Iako je i tada predsjednička uloga formalna jer mandat dodjeljuje onome tko na Pantovčak donese potpise više od polovice saborskih zastupnika. Što se tiče poziva za ovaj utorak, Milanović neće doći jer on s Kolindom Grabar-Kitarović može razgovarati isključivo kao premijer, a ne predsjednik SDP-a. Uostalom, o čemu bi on s njom razgovarao u funkciji čelnika stranke", kazala je za Jutarnji osoba iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Milanovića je zasmetalo i to što predsjednica namjerava s liderima stranaka sastati se odvojeno.

Kolinda Grabar-Kitarović drži da kao predsjednica ima ustavnu dužnost doznati što lideri parlamentarnih stranaka misle o krizi u zemlji i što bi se trebalo poduzeti kako bi se izašlo iz recesije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo