oštra reakcija / Predsjednica poručila premijeru da interese države stavi ispred vlastitih

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u utorak kako je premijer Zoran Milanović svojim nedolaskom na sastanak na Pantovčak u pitanje doveo državne institucije i volju građana te mu poručila da interese države stavi ispred osobnih

14.4.2015.
9:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović za utorak je najavila sastanke sa stranačkim izaslanstvima SDP-a i HDZ-a na temu stanja u zemlji, no iz SDP-a su u ponedjeljak poručili kako se predsjednik SDP-a Zoran Milanović, niti bilo tko drugi iz SDP-a, neće odazvati tom sastanku.

Sastanak je bio predviđen za 9 sati. Nakon što ga je sat vremena čekala, izostanak predsjednika Vlade sa sastanka izazvao je oštru reakciju predsjednice Kolinde Grabar- Kitarovic: "Nije nazvao ni ispričao se niti zatražio drugi termin. Takvo ponašanje je nedopustivo u normalnoj, demokratskoj državi i predstavlja nepoštivanje institucija. Ili ga je osobna sujeta spriječila da reagira normalno i odgovorno i uljuđeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavlja svoje dužnosti ili jednostavno nema što reći o izlasku iz krize. Ne znam što je gore! Uskoro ćemo iz Bruxellesa opet slušati ocjene o lošem stanju u državi, a da mi međusobno nismo u stanju o tome razgovarati. Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih. Ni jednome pojedincu neću dozvoliti da dovodi u pitanje ustavni poredak", naglasila je.

Građanima je, pak, poručila da će 'i dalje raditi u njihovom interesu kao predsjednica svih građana', da će 'i dalje brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju države'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Republike na razgovor o bitnim društvenim pitanjima pozvala je čelnike svih parlamentarnih stranaka, kao i predstavnike sindikata i poslodavaca. Ona je rekla da kroz te susrete želi postići konsenzus i zajedništvo svih čimbenika u društvu zbog sveukupne teške situacije u kojoj se Hrvatska nalazi.

Tim sastancima, ističu u njezinom uredu, želi se učvrstiti osnove društvene stabilnosti kako bi se kreirao okvir za što povoljniji razvoj svih segmenata društva i gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ranije je potvrdio da će "s veseljem otići na sastanak s predsjednicom na Pantovčaku".

Grabar-Kitarović u idućim bi danima trebala primiti i predstavnike ostalih parlamentarnih stranaka. Tako je poziv za sastanak u srijedu upućen HNS-u i HDSSB-u, a iz Ureda predsjednice je potvrđeno da će uslijediti i pozivi laburistima i SDSS-u za sastanke idući tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ni potpredsjednica VladeVesna Pusić neće nazočiti sastanku jer će biti - na službenom putu.

"Oko svega onoga što su njihove zajedničke ustavne ovlasti oni se i sastaju. Mislim da je javnost bila u velikom iščekivanju hoće li se i kada će se sastati, hoće li se i kada će se slikati, pa sad kad su se slikali, sad je valjda u iščekivanju kada će se sljedeći put sastati i slikati", rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za HDZ, čiji će se predsjednik sutra pojaviti na Pantovčaku, Milanović je - nepristojan.

"Ako se ne pojavi, to bi značilo samo još jednom njegovo stavljanje ega ispred općih i nacionalnih interesa", rekao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik Republike ne vidi razloga da se vladajući ne odazovu predsjednici. I on je. kaže, često zvao predsjednike stranaka na razgovor o raznim temama, pa i Milanovića.

VIŠE O TEMI:

Predsjednica Grabar-Kitarović je poziv Milanoviću uputila krajem prošlog tjedna, a u najavi njezinog Ureda stoji da je sastanak s izaslanstvom SDP-a predviđen za 9 sati. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je, pak, ranije najavio kako će s veseljem doći na sastanak s predsjednicom, koji je najavljen za 10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo