kronologija mafijaških ubojstava / Nakon sedam godina zatišja strahote podzemlja ponovno su izvirile na površinu

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon višegodišnjeg zatišja, novo ubojstvo na zagrebačkim ulicama s mirisom podzemlja. U Sesvetama je ubijen Vinko Žuljević Klica koji je proteklih godina bio mnogo puta povezivan s tim podzemljem, ali mu nikad ništa nije dokazano...

3.5.2015.
18:47
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Jutros ubijeni VinkoŽuljevićKlica i sam je 2002. godine presudio VeselinuMarinovu - bugarskom tajnom agentu u jednom zagrebačkom kafiću. Oslobođen je uz objašnjenje da je pucao u samoobrani.

"Klica je pucao u njega iz Magnuma pet puta, s tim da je prvi metak već bio smrtonosan, pa je zato Žuljević na suđenju oslobođen jer je pucao u samoobrani", rekao je VilimCvok, novinar 24sata i suautor knjige 'Hrvatska mafija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijen Vinko Žuljević Klica: dočekali ga na motorima, izvukli iz auta i izrešetali

Tko je bio Žuljević Klica? Javnosti je postao poznat nakon što je ubio Veselina Marinova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapaljena Škoda: policija istražuje je li to vozilo u kojem su pobjegli atentatori

'Nije dobro da se puca po Zagrebu, očekujem da će policija brzo naći počinitelje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminal u Hrvatskoj organizirao se ranih devedesetih. Povijest zagrebačke mafije pamti 'kralja kocke' ZlatkaBagarića. U borbi za prevlast '98. ubija ga LazarRodić i za to služi tri godine zatvora.

"Tijekom 90-ih u Zagrebu smo imali skoro svakodnevno krvave obračune. Grad je bio podijeljen na nekoliko tih zločinačkih skupina. Kao šef jedne bio je spominjan Zlatko Bagarić, a kao šef druge Vjeko Sliško", objasnio je Cvok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 'kraljem kocke' sukobljavao se 'kralj poker automata' VjekoSliško. Na njega je 1999. pokušan atentat na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Umjesto Sliška umire prolaznik - ZoranDomini.

Zbog smrti Dominija, 12-orica su završila na suđenju za 'zločinačku organizaciju'. Tužiteljstvo je doživjelo fijasko! Pale su tek kazne za drogu i pljačke, organizirani kriminal nije dokazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz petog pokušaja VjekoSliško ubijen je 2001. Ubojica je bio belgijski plaćenik, a osuđeni MarkoNikolićMarkoni je u bijegu.

U novije vrijeme likvidiran je nogometni menadžer DinoPokrovac 2005., a godinu dana kasnije albanski narko boss LulzimKrasniqi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Zečević Zec likividiran je 2007., a posljednje ubojstvo s mafijaškim predznakom, sve do danas, bilo je ono Vinka Rodića Bingule koji je doslovno izrešetan 2008. u kafiću u Dubravi.

"Mafija je uvijek povezana s vlašću. Vidimo da kod nas nema nekih obračuna, znači da su se međusobno podijelili", rekao je Cvok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam godina zatišja strahote podzemlja ponovno su izvirile na površinu.

"Ovo ubojstvo će otvoriti dosta nekih čudnih pitanja. Prema nekim informacijama to bi moglo biti povezano s nekim vanjskim subjektima", dodao Cvok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da za krvave masakre gotovo nitko nije odgovarao govori puno o snazi i sprezi organiziranog kriminala u Hrvatskoj.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike