odbile ga banke / Kerum mora prodati svoju najskuplju investiciju - Marjan!

Image
Foto: PIXSELL

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je kako prodaje svoju najdražu i najskuplju investiciju - hotel Marjan.

21.4.2012.
14:30
PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je za Radio Dalmaciju kako prodaje Marjan, no nije želio precizirati pregovara li s Dankom Končarom, piše Slobodna Dalmacija.

"Zapustio sam trgovinu, puno novaca sam potrošio na Marjan, posudivši iz svog osnovnog biznisa. Sada taj novac trebam vratiti u trgovinu. Prodajem još i dio svog vlasništva, imam ukupno oko 400 milijuna eura u nekretninama. No, ne radi se o trgovinama, trgovine neću prodavati", objasnio je splitski gradonačelnik.

Potencijalni kupac Marjana biznismen je Danko Končar, s kojim je Kerum nedavno stupio u kontakt. Iz izvora bliskih Končaru doznajemo da se on odazvao Kerumovu pozivu, a susreli su se prošloga vikenda u Splitu, prenosi Jutarnji list.

Najbogatiji čovjek grada pod Marjanom navodno je u financijskim problemima, te je čak razmišljao o prodaji svog trgovačkog lanca.

Razlog prodaje upravo je Kerumova najskuplja i najdraža investicija - hotel Marjan, čije gradilište već mjesecima zjapi prazno. Radovi su stali zbog nedostataka novca, pa je gradonačelnik izlaz iz situacije vidio u prodaji trgovačkog lanca.

Osim toga, Keruma navodno sve više pritišću banke koje su kreditirale rekonstrukciju Marjana, no riječ je o svoti većoj od 20 milijuna eura.

Neslužbeno doznajemo kako Kerum pokušava refinancirati taj kredit i dodatno se zadužiti kako bi projekt doveo do kraja. Međutim, više ne nailazi na sklonost banaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo