SUNČANO U CIJELOJ ZEMLJI / Dolazi pravo ljetno vrijeme, živa će skočiti i do 30 stupnjeva!

Image
Foto: RTL

Nakon što je travanj dosljedno pokazao svoju prevrtljivu ćud i donio nam niz tmurnih dana i promjenjljivo vrijeme, dolazi sunčano razdoblje. Tako će u cijeloj Hrvatskoj od četvrtka biti sunčano i sve toplije pa će nedjeljne temperature nerijetko biti oko 30 stupnjeva.

23.4.2012.
13:09
RTL
VOYO logo

Prema trenutno dostupnim materijalima, do sredine tjedna zadržat će se promjenljivo i nestabilno, iako razmjerno toplo vrijeme, nakon čega konačno slijedi željena stabilizacija, javlja meteo-info.

Ako vam je već dosta ovog promjenljivog vremena, koje nam svako malo donese tmurne oblake, a s njima i kišu, pljuskove i grmljavinu, još ćete se morati strpjeti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, i danas, kao i u iduća dva dana, sunčana i kišna razdoblja smjenjivat će se kao na traci. Puhat će umjereni, nerijetko i jaki vjetrovi s juga, a temperature će biti ugodne, većinom između 15 i 20 Celzijevaca, u utorak u Slavoniji i do 23 stupnja.

Već u srijedu sunca će biti više nego proteklih dana, a kišni oblaci zadržat će se uglavnom na istoku i jugu zemlje, i to tijekom jutra, a samo bi rijetko sredinom dana mogao pljusnuti i kakav kraći pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava stabilizacija vremena očekuje se u četvrtak, kada će konačno izostati oborine, kojih je, u barem nekom dijelu Hrvatske, u dosadašnjem dijelu travnja bilo gotovo svakodnevno.

Prema izvješćima sa službenih meteoroloških postaja, od početka travnja do nedjelje, 22. ovog mjeseca, bez kiše je protekao samo ponedjeljak nakon Uskrsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovom stabilizacijom i temperature će biti gotovo ljetne, u unutrašnjosti će već u četvrtak mjestimice dosezati 24 stupnja.  

Za sljedeći vikend će biti još toplije, pa će na Jadranu u subotu grijati oko 25, a u unutrašnjosti će živa skočiti i do 28 Celzijevaca.

U nedjelju se nastavlja suho i toplo vrijeme ponegdje uz naoblaku s temperaturama od 23 do 28 stupnjeva, na istoku ponegdje i do 30 stupnjeva, javlja meteo-info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se čini, promjenljivi i nestabilni travanj oprostit će se s nama u pravom ljetnom tonu!

Prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo